Rusija ir Baltarusija kratosi lietuviškų kiaulių

Dėl Lietuvoje užfiksuotų afrikinio kiaulių maro atvejų, Rusija ir Baltarusija šeštadienį nusprendė uždrausti lietuviškos kiaulienos importą, praneša naujienų agentūra „ITAR-TASS“.

Kiaulienos importo draudimą Rusija gali taikyti kelias savaites.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kiaulienos importo draudimą Rusija gali taikyti kelias savaites.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2014, 3:57 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:51 AM

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos „Rosselchoznadzor“ atstovas Vasilijus Lavrovskis teigė, kad įvesti laikinuosius apribojimus įvežti lietuvišką kiaulieną nuspręsta baiminantis, kad liga gali išplisti. 

Pirmadienį numatomos Rusijos ir Baltarusijos veterinarijos tarnybų bei Europos Sąjungos konsultacijos Po jų bus nuspręsta, kokių dar priemonių imtis.

V.Lavrovskis neatmetė, kad gali būti uždrausta įvežti kiaules ir iš kitų šalių – Latvijos, Estijos, Lenkijos. „Priemonės gali būti taikomos ir visai Europos Sąjungai“, – pareiškė jis.

Tokios priemonės gali būti taikomos vieną-dvi savaites.

Lietuvos Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) patvirtino gavusi informaciją, kad Baltarusija nusprendė riboti kiaulienos produktų importą iš tų šalies regionų, kuriuose užfiksuoti kiaulių maro atvejai. Apie Rusijos sprendimą tarnyba oficialiai informuota nebuvo. „Bet kiekviena šalis importuotoja turi teisę vienašališkai priimti tokį sprendimą“, – sakė VMVT Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.