Kelionių rengėjai griovė mitą, kad Lietuvoje nėra ką veikti

Lietuva – nedidelė šalis, bet veiklos čia gali rasti kiekvienas. Ir nebūtina gyventi sostinėje ar kitame didmiestyje: įvairiausių pramogų, užsiėmimų, renginių ar poilsio variantų galima aptikti ir mažesniuose miestuose ar gyvenvietėse.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

2014-01-27 20:20, atnaujinta 2018-02-17 01:04

Tuo, kad Lietuvoje yra ką veikti, galėjo įsitikinti savaitgalį vykusios tarptautinės turizmo, laisvalaikio ir sporto parodos „Adventur“ lankytojai. Lietuvos miestų ir miestelių stendams buvo skirtas visas paviljonas, kurio pavadinimas kvietė: „Pažink Lietuvą.“

Ko gero, mažiausiai veiklos stygiumi skųstis turėtų vilniečiai. Sostinėje bei jos apylinkėse gausu ne tik lankytinų vietų, bet ir renginių: nuo mugių iki mados renginių, nuo sporto dienų iki meno ir kultūros festivalių, nuo dviračių maratono iki ekskursijų. Be to, šiais metais vyks tradicinė Lietuvos dainų šventė, lankytojų jau laukia Valdovų rūmai, vasarą numatoma atidaryti ir Katedros varpinę, kurioje bus 5rengtas muziejus bei apžvalgos aikštelė.

Sostinės pašonėje, Trakuose, galima ne tik aplankyti pelėsiais ir kerpėm apaugusią pilį ar suvalgyti kibiną, bet ir apžiūrėti žinomiausias vietas plaukiant katamaranu. O Klaipėda gali pasigirti ne tik jūra su kopomis, bet ir vieninteliu Baltijos šalyse Dinozaurų parku, kurio lankytojai gali pamatyti riaumojančius, judančius, kvėpuojančius bei vandenį purškiančius gyvius.

Norintys grįžti į praeitį, tik ne tokią tolimą, laukiami Anykščiuose bei Panevėžyje, kur keleivius jau ne pirmus metus vežioja atgaivintas siaurasis geležinkelis.

Pėsčiomis su Lietuvos istorija susipažinti galima Onuškio dvare (Roškiškio raj.), kur vyksta teatralizuota edukacinė programa. O Pivašiūnuose (Alytaus raj.) galima išmokti įvairiausių dzūkiškų amatų – kulinarijos, medžio drožybos, keramikos, pynimo iš vytelių, veltinių vėlimo, žvakių liejimo, siuvinėjimo, mezgimo, Užgavėnių kaukių gamybos ir t.t.

Ignalina parodoje pristatė savo neįprastus kaimus: tiltų ir lieptų gausią Antalieptę, liaudies papročius tausojantį Vajasiškį, vandens malūnu garsėjantį Šlyninką bei neįprasčiausią – paukščių kaimą Cijonus. Pastarajame, sako, galima pamatyti įvairiausių paukščių, paragauti daugybės rūšių kiaušinienės ir kitų patiekalų.

Šiauliuose įdomių objektų sąrašą prieš keletą metų papildė metalinė lapė, kurią šiaulietis dizaineris Vilius Puronas sukūrė Lietuvos tūkstantmečio proga.

Krepšinio šalyje tik prieš keletą metų atidarytas ir pirmasis krepšinio muziejus Joniškyje. Jame gausu įvairiausių lietuvių iškovotų medalių, jų dėvėtų marškinėlių, didžiulių sportbačių, autografų ir kitų krepšinio istoriją aprašančių dalykų.

O alaus ir karstinių įgriuvų kraštas, Biržai, siūlo išbandyti visiškai naują žaidimą – montebolą, kuris buvo sukurtas 2010 metais ir yra žaidžiamas Mantagailiškio dvaro sodyboje. Šio žaidimo principas – įspirti montebolo kamuolį į parko pievoje įrengtas duobutes atliekant kuo mažiau spyrių.

Neįprastų pramogų galima rasti ir Anykščiuose: pradedant atrakcioną primenančiomis vasaros rogutėmis, baigiant kukurūzų labirintu ar šaudymu į skraidančius taikinius.

Tai – tik maža dalis įdomesnių užsiėmimų iš daugybės, pristatytų turizmo parodoje. Išsamesnės informacijos apie miestuose siūlomus užsiėmimus bei lankytinas vietas gali suteikti turizmo informacijos centrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.