ES pramonės ministrai pasirašys pramonės stiprinimo komunikatą

Europos pramonės ministrų

Susitikime Romoje dalyvauja ūkio ministras E.Gustas.<br>D.Umbraso nuotr.
Susitikime Romoje dalyvauja ūkio ministras E.Gustas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 30, 2014, 10:08 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:27 PM

Susitikime Romoje dalyvauja ūkio ministras Evaldas Gustas, Europos Komisijos Pirmininko pavaduotojas Antonio Tajani ir Europos verslo asociacijų atstovai.

„Lietuva palaiko siekį kurti bendrą integruotą ES pramonę. Šiuo tikslu turi būti visiškai išnaudotas ES vidaus rinkos potencialas. Svarbu siekti gerai veikiančios ES paslaugų vidaus rinkos, stiprinsiančios pramonę, paslaugų sektorių, ypač mažosioms ir vidutinėms įmonėms padėti įsitraukti į pasaulines vertės grandines. Taip pat yra svarbu pašalinti energetines salas tam, kad sklandžiai veiktų ES vidaus energijos rinka“, – pranešime teigė E.Gustas.

Komunikato projekte teigiama, kad turi būti aktyviai stiprinamas ES pramonės konkurencingumas, integruojant ES vidaus rinką, stiprinant pramoninę kooperaciją pasaulinėmis vertės grandinėmis, skatinant investicijas į inovacijas, naująsias technologijas ir kvalifikacijos tobulinimą.

Konferencijoje taip pat bus diskutuojama, kokių veiksmų turi būti imamasi, siekiant Europoje atgaivinti perdirbamąją pramonę. Taip pat daug dėmesio bus skiriama diskusijoms apie Europos pramonės vystymosi ir augimo veiksnį – energiją.

Europos Komisijos duomenimis, pramonė sudaro daugiau nei 75 proc. viso Europos eksporto ir apie 80 proc. privačių inovacijų ir tyrimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.