„Microsoft“ rado, kas galėtų pakeisti S.Ballmerį ir B.Gatesą

Naujuoju JAV kompanijos „Microsoft Corp“ generaliniu direktoriumi taps vykdomasis „Microsoft“ viceprezidentas Satya Nadella, informuoja „Bloomberg“. Neįvardinti šaltiniai taip pat pranešė, kad kompanijos direktorių taryba svarsto galimybę pakeisti ir direktorių tarybos pirmininką Billą Gatesą.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 31, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:07 PM

Galimas pretendentas į B.Gateso postą – direktorių tarybos narys Johnas Thompsonas.

2013 m. rudenį buvo paskelbta, kad trys iš 20 didžiausių korporacijos investuotojų reikalauja, jog B.Gatesas atsistatydintų iš direktorių tarybos posto pirmininko pareigų. Akcininkai nerimauja, kad kompanijos steigėjas efektyviai blokuoja naujos strategijos diegimą ir gali apriboti naujojo vykdomojo direktoriaus įgaliojimus vykdant reformas.

Praėjusių metų vasarą dabartinis korporacijos generalinis direktorius Steve'as Ballmeris teigė, kad „Microsoft“ stovi ant didžiulių permainų slenksčio. Pagal planuojamą reorganizavimo programą ketinama vietoje aštuonių padalinių, kurių kiekvienas atsakingas už konkretų produktą, įsteigti keturis padalinius pagal veiklos kryptis. Be to, atskiri padaliniai numatyti tyrimams, rinkodarai ir verslo plėtrai.

1975 m. įsteigta korporacija „Microsoft“ yra pasaulinė lyderė asmeninių kompiuterių programinės įrangos rinkoje. Vienas garsiausių jos produktų yra „Windows“ operacinė sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?