Idėja didinti akcizą alkoholiui - finansų ministro

Idėją didinti akcizą alkoholiui ir

Seimo pirmininkė sako, kad R.Šadžius sumanė padidinti akcizą alkoholiui ir taip surinkti lėšų pensijoms.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė sako, kad R.Šadžius sumanė padidinti akcizą alkoholiui ir taip surinkti lėšų pensijoms.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-31 09:02, atnaujinta 2018-02-16 21:13

„Kaip vieną alternatyvų finansų ministras pasiūlė akcizo padidinimą iki 20 proc.“, - penktadienį interviu radijui „Laisvoji banga“ sakė Loreta Graužinienė.

Pasak Seimo pirmininkės, valdančiųjų Politinė taryba dar atskirai svarstys, kiek konkrečiai alkoholiui turi augti akcizas - posėdis, anot L.Graužinienė, dėl to vyks, kai finansų ministras pateiks skaičiavimus dėl akcizo kėlimo poveikio biudžetui.

„Spręs atskirai Politinė taryba, kokį projektą ruoš“, - sakė L.Graužinienė.

Valdančiosios koalicijos Politinė taryba šią savaitę nusprendė, kad sumažintos senatvės pensijos iš dalies bus kompensuojamo iš pajamų, kurios į valstybės biudžetą pateks iš alkoholio akcizo. Jeigu Seimas pataisas dėl alkoholio akcizo didinimo priimtų kovą, pataisos įsigaliotų po pusmečio – nuo rudens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.