Lietuviškas projektas iš JAV gaus 69 mln. litų

Drabužių mainų projektas „Vinted“, Lietuvoje veikiantis „manodrabuziai.lt“ vardu, pritraukė turbūt didžiausią investiciją Baltijos šalyse interneto produktų kategorijoje - JAV fondas „Insight Venture Partners“ į Lietuvoje gimusią idėją investuoja 20 mln. eurų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-31 08:48, atnaujinta 2022-04-07 14:30

„Vinted“ vykdomasis direktorius Mantas Mikuckas investuojama į naują akcijų emisiją, o kaip pasiskirstys akcijų dalis, bendrovė neatskleidžia, tačiau kontrolinis paketas esą išlieka ir, planuojama, ateityje išliks jos įkūrėjų rankose, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Po mėnesio numatytas „Vinted“ startas Didžiojoje Britanijoje.

Pasiūlė atverti spintas

„Norime, kad visos merginos pasaulyje atvertų savo spintas. Kad tai būtų kaip viena didelė atvira spinta“, – portalui lrytas.lt sakė viena projekto įkūrėjų Milda Mitkutė. Lietuvoje jos idėjai pritaria apie 235 tūkst. moterų, o Europoje – kone 2 milijonai.

Vyrai to nesupras. Jie mėgsta apsipirkinėti „eBay“ ir „Amazon“, kur susirasti prekę gali greitai ir techniškai. 

Merginos perka kitaip. Joms reikia dairytis, ieškoti, pastebėti kiekvieną daiktą ir nebūtinai ką nors išsirinkti. Jos perka akimis ir rūbo paieškos yra vienas iš neginčijamų malonumų.

Šimtai tūkstančių merginų Vokietijoje, Prancūzijoje, Čekijoje, Lenkijoje jau turi netgi savo terminus: „vinties“ – svetainės „Vinted“ gerbėjos (būtent taip projektas vadinasi Vakaruose), „I am totally vinted“ (smagiai apsipirkau šioje svetainėje) ir panašiai. M.Mitkutė tai pasakoja kupina pasitikėjimo savimi bei savo idėja. 

Primena socialinį tinklą

„Tai ne tik prekybos platforma. Tai socialinis projektas. Merginos čia atveria savo spintas vienos kitoms, joms suteikta galimybė bendrauti.

Projekto esmė – merginos mūsų sukurtoje platformoje pateikia savo drabužį. Jos siūlo rūbus, kurių nebenešioja, nes, pavyzdžiui, drabužis tiesiog nusibodo, tapo joms nebetinkamas ir nereikalingas.

Įdomu sužinoti, kaip šis startuolis uždirba pinigus. Planą, kaip uždirbti pinigų, jie turi, tačiau neatskleidžia. 

„Žinote, yra du būdai plėtoti verslą. Vienas – orientuotis į rezultatą ir pinigus, siekti skaičių, kurie atneša pelną. Kitas – orientuotis į idėją. Įgyvendinti tai, ką sako intuicija – pasiūlyti naują dalyką, kuris gali sudominti žmones. Manau, kad tik taip galima sukurti išties ką nors naujo ir įspūdingo. Mes įgyvendiname savo idėją. Džiaugiuosi, kad žmonėms ji patinka“, – sakė M.Mitkutė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.