Šalikus mūsų olimpiečiams lenkai mezga geriau už lietuvius

Kai kurie gaminiai, kurių etiketėse puikuojasi dvejonių nekeliantys lietuviški pavadinimai, dažnai būna pagamintas ne mūsų šalyje. Kaip kad ir megztas šalikas su užrašu „Lietuva“, kuriuo puošis ir šildysis mūsų šalies sportininkai. Šis Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms skirtas gaminys numegztas kaimyninėje Lenkijoje, nes lietuviai tai padaryti nesugeba.

Olimpiečiams skirtas "Audimo" šalikas numegztas Lenkijoje, o striukė pasiūta Kinijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Olimpiečiams skirtas "Audimo" šalikas numegztas Lenkijoje, o striukė pasiūta Kinijoje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2014, 3:04 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:35 PM

Kad, tarkim, aliejus, kuris pavadintas Lietuvos miestų ar kaimų vardais, gaminamas iš lietuviškų rapsų, tačiau ne Lietuvoje, o kaimyninėse šalyse, mažai jau ką stebina.

Ne visi pieno produktai, kurių gamintojos – Lietuvos įmonės, ar saldėsiai, kuriuos siūlo mūsų šalies bendrovės, iškepti čia pat.

Tas pat ir dėl tautinio šaliko.

Kad šalikas „Lietuva“, kuriuo kaklą apsisuks Lietuvos sportininkai ar aistruoliai Sočyje, numegztas kaimyninėje Lenkijoje, matyti etiketėje. Ne tik Lietuvos, bet ir Baltarusijos olimpiečius aprengusi Lietuvos bendrovė „Audimas“ reikiamos mezgimo įrangos neturi, tad kliaujasi partneriais Lenkijoje.

„Dalį savo produkcijos mezgame Lenkijoje, pūkiniai drabužiai, tarkim, striukės siuvami Tolimuosiuose Rytuose, konkrečiai – Kinijoje“, - sakė „Audimo“ vykdomasis direktorius, atsakingas už prekinius ženklus, Arvydas Šapola.

Lietuviškai atributikai megzti įmonė nesirinko mezgimo bendrovių Lietuvoje.

„Vertiname lenkų kokybę, jų patirtį. Ir kainodara leidžia rinktis Lenkiją. Turime patirties dirbant kartu“, - kodėl pasirinko lietuviškiems šalikams megzti kaimynus, aiškino A.Šapola.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.