Rusija kiaulieną iš ES įsileis nebent pavasarį

Lietuvoje nustačius afrikinį

A.Barzdžiaus nuotr.
A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2014, 5:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:25 PM

„Nematau galimybės kiaulienos tiekimą iš ES atnaujinti per artimiausius du mėnesius. Pirmiausia ES privalo nustatyti regionus, iš kurių tiekti šią mėsą draudžiama“, - pabrėžė S.Dankvertas.

Anot jo, bet koks kiaulienos eksportas pirmiausia turi būti uždraustas iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Estijos, o į potencialiai pavojingą zoną turi būti įtraukta Vokietija, Nyderlandai, Slovakija, Vengrija, Rumunija.

S.Dankvertas pareiškė, jog jam gaila tų ES valstybių, kurios yra toli nuo afrikinio kiaulių maro židinių, tačiau negali eksportuoti į Rusiją.

„Būčiau pasirengęs padėti Italijai, Prancūzijai ir kitoms šalims, bet reikia dirbti. Kad tai įvyktų, turi būti aišku, kad ES viską vertina teisingai. Kol kas jie patys to nesupranta - kolegų Europoje pastangos yra minimalios“, - sakė S.Dankvertas.

Rusijos fitisanitarijos ir veterinarijos priežiūros tarnyba praėjusią savaitę sustabdė kiaulienos importą iš visos ES. Europos Komisija tokias Rusijos priemones pavadino neproporcingomis.

Sausio 24 dieną pranešta, kad Lietuvoje nustatytas kiaulėms mirtinai pavojingas afrikinis kiaulių maras. Praėjusią savaitę Lietuvos vyriausybė šešiuose rajonuose paskelbė ypatingąją padėtį ir nusprendė ten išnaikinti visus šernus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.