Vilnius - geriausias miestas steigti paslaugų centrus

Varšuvoje vykusiuose Vidurio ir Rytų Europos paslaugų centrų apdovanojimuose Vilnius buvo įvertintas kaip geriausias miestas steigti paslaugų centrams Centrinėje ir Rytų Europoje. Aplenkęs Rygą ir Budapeštą, Vilnius užsitikrino lyderio poziciją regione.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:13 PM

„Pastaruoju metu pastebimas vis didesnis jungtinių paslaugų ir paslaugų trečiosioms šalims centrų kūrimas. Dešimtys įmonių (tarp jų – „Western Union“, „Barclays“ ir kiti) jau įvertino investicinį Vilniaus potencialą, valdžios stabilumą ir palankią aplinką bei investicijų atsiperkamumą. Vien 2013 m. Vilniuje pradėta įvairių investicinių projektų už beveik 1,5 mlrd. Litų, sukurta 10 tūkstančių darbo vietų, 200 tūkst. kv.m. plotų skirtų verslui, mokslui ir visuomenės poreikiams. Tai – didžiulis Vilniaus ir Vyriausybės bei jai pavaldžių agentūrų pasiekimas, dirbant, kad būtų sukurtos investuotojams palankios verslui sąlygos, taip pat gauta didžiulė nauda miestui ir valstybės biudžetui“, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Lenkijos verslo žiniasklaidos grupės „BiznesPolska“ rengiamų apdovanojimų komisija rinko geriausius miestus, kuriose įsikūrusios užsakomąsias ir jungtines paslaugas teikiančios bendrovės bei geriausius šiais metais Vidurio ir Rytų Europos regione veikiančius paslaugų centrus. „Geriausiu miestu“ Vidurio ir Rytų Europos regione buvo paskelbtas Vilnius. Vilniuje įsikūrusiuose paslaugų centruose šiuo metu vidutiniškai dirba 38 iš 10 000 miestiečių, kai tuo tarpu Kaune –7, Krokuvoje 10.000 gyventojų tenka 76 dirbantieji paslaugų centruose.

Neseniai The Financial Times leidinys FDI Magazine, publikuojantis naujienas apie tiesiogines užsienio investicijas ir pasaulinę apžvalgą apie investicijas, Vilniui skyrė pirmą vietą pagal ekonominį investicijų efektyvumą. Vilnius aplenkė tokius miestus kaip Talinas, Brno, Gdanskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.