Jaunuolius nuo svaigalų nori atjunkyti draudimais ir baudomis

Seimo narys Antanas Matulas - rūstėja.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:47 AM

„Lietuvoje jaunimas dažniausiai vartoja silpnus alkoholinius gėrimus, todėl uždraudus asmenims, jaunesniems nei 20 metų, vartoti stipriuosius alkoholinius gėrimus ir juos parduoti, būtų sudarytos idealios sąlygos tokio amžiaus asmenims ir toliau nesaikingai vartoti alkoholį.

Techniškai įgyvendinti šį draudimą būtų paprasčiau, jei uždraustume visus alkoholinius gėrimus vartoti ir parduoti asmenims, jaunesniems nei 20 metų“, - sako A. Matulas.

Jis taip pat siūlo numatyti baudas už šio draudimo pažeidimą. Administracinių teisės pažeidimų kodekse A.Matulas siūlo asmenims nuo šešiolikos iki dvidešimties metų už alkoholinių gėrimų ir kitų svaigalų, pagamintų naudojant spiritą, vartojimą ar jų turėjimą skirti nuo 30 iki 50 litų baudas.

Už tokius pat veiksmus, padarytus pakartotinai per vienerius metus po administracinių nuobaudų paskyrimo, būtų numatyta bauda nuo 50 iki 100 litų.

Nuo 150 iki 300 litų siūloma bausti už veiksmus, padarytus asmens, kuriam du kartus per vienerius metus buvo paskirtos administracinės nuobaudos už alkoholinių gėrimų vartojimą ar jų turėjimą.

Pagal projektą, už alkoholinių gėrimų nupirkimą ar kitokį perdavimą jaunesniam kaip dvidešimties metų asmeniui, taip pat jaunesnių kaip dvidešimties metų asmenų nugirdymą būtų baudžiama nuo 250 iki 500 litų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.