Su estais apsipykusi „Air Lituanica“ skraidys į Taliną

Nuo kovo 12-osios lietuvių oro bendrovė „Air Lituanica“ skraidys į Estijos sostinę Taliną. Skrydžiai bus rengiami pirmadieniais-penktadieniais dukart per dieną – ryte ir vakare. Ar toks pasirinktas maršrutas – atsakas į Vilnių taip pat skraidinančiai Estijos bendrovei „Estonian Air“?

"Air Lituanica" po mėnesio pradės skraidinti keleivius į Taliną ir atgal.<br>T.Bauras
"Air Lituanica" po mėnesio pradės skraidinti keleivius į Taliną ir atgal.<br>T.Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2014, 9:15 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:40 AM

Praėjusių metų pabaigoje nutrūko lietuvių ir estų bendradarbiavimas – iki tol jie drauge vykdė skrydžius, „Air Lituanica“ iš estų nuomojosi orlaivį.

„Air Lituanica“ atstovė Sandra Meškauskaitė patikino, kad sąskaitų su estais nesuvedinėjo. Tiesiog paisė Lietuvos verslo poreikių. Kad toks reisas reikalingas, Lietuvos aviatorius patikino ir mūsų šalies turizmo agentūros.

„Rinktis skrydžius Taliną – ilgos mūsų analizės rezultatas. Todėl ir skrydžių dažnis bei laikas – ryte bei vakare – priderintas prie verslininkų interesų“, – sakė S.Meškauskaitė.

Lėktuvas iš Vilniaus kils ryte, 7.30 val., o iš Talino į Vilnių – 9.00 val. Vakare lėktuvas iš Vilniaus kils 17.55 val., iš Talino – 19.25 val. Kelionės trukmė į vieną pusę 1 val. 5 min. Per savaitę įvyks 10 skrydžių maršrutu Vilnius-Talinas-Vilnius.

Prekyba skrydžio bilietais į Taliną prasideda nuo trečiadienio.

„Toks tankus skrydžių tvarkaraštis palengvins verslo klientų keliones, nes jie, nuvykę į Taliną, galės tą pačią dieną sutvarkyti verslo reikalus ir grįžti į Lietuvą, – komentuoja turizmo agentūrų tinklo „West Express“ generalinis direktorius Egidijus Vaišvilas. Matome augantį susidomėjimą šia kryptimi, todėl planuojame, kad, esant tinkamai kainodarai, dalis klientų pakeis savo keliavimo įpročius ir persės iš autobusų ar automobilių į lėktuvus. Manau, jog šis maršrutas dar labiau padidins „West Express“ ir „Air Lituanica“ bendradarbiavimo apimtis.“

Kelionių agentūrų tinklo „Estravel Vilnius“ vadovė Žydrė Gavelienė priduria, kad lankstesni tvarkaraščiai padės sutaupyti ne tik laiko, bet ir pinigų: „Patogus skrydžių pasirinkimas leis įmonėms taupyti komandiruotėms skirtus kaštus – nereikės papildomų nakvynių, sumažės išlaidos dienpinigiams.“

„Estravel“ tikisi, kad Baltijos šalyse veikiančių įmonių susitikimai ir konferencijos sugrįš į Lietuvą, nes į Vilnių bus galima atvykti patogiau. Skrydžiai bus vykdomi „Air Lituanica“ orlaiviu „Embraer 175“, turinčiu 86 vietas, ir keliems mėnesiams išsinuomotu 50 vietų „CRJ 200“ orlaiviu.

Pavasarį „Air Lituanica“ pasitiks ir su daugiau naujienų.

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ nuo kovo mėnesio pradeda didinti reguliarių maršrutų skrydžių dažnį. Išplėtus pavasario tvarkaraštį, „Air Lituanica“ keleiviams bus pasiūlyta 30 proc. daugiau vietų, o Berlyną, Miuncheną, Prahą, Paryžių bus galima pasiekti dažniau.

Nuo kovo 5 d. skrydžiai į Berlyną bus vykdomi 5 kartus per savaitę, prisideda papildomi skrydžiai trečiadieniais ir penktadieniais, o nuo kovo 17 d. – kasdien, išskyrus šeštadienį. Šiuo metu iš Vilniaus oro uosto į Vokietijos sostinę skraidinama keturis kartus per savaitę.

Nuo kovo 13 d. Prahos maršruto skrydžių dažnis bus didinamas iki 5 kartų per savaitę. Skrydžiai bus vykdomi darbo dienomis. Nuo kovo 16 d. į Miuncheną bus galima skristi ir sekmadieniais, tad „Air Lituanica“ siūlys 4 skrydžius per savaitę.

Skrydžiai į vieną didžiausių pasaulyje – Charles'o de Gaulle'o oro uostą Paryžiuje – nuo vasario 14 d. bus vykdomi pirmadieniais, trečiadieniais, penktadieniais ir sekmadieniais, o nuo gegužės mėn. didinamas skrydžių dažnis iki 5 kartų per savaitę, atsiras papildomas skrydis šeštadieniais.

„Didindami skrydžių skaičių, ypač siekiame pagerinti sąlygas keliaujantiems darbo tikslais, nes tokiu būdu jiems atsiranda daugiau galimybių, tampa dar lengviau planuoti savo laiką,“ – sakė „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus.

S. Bartkus pridūrė, kad nuo kovo paskutinio sekmadienio, t. y. aviacinio vasaros sezono pradžios, „Air Lituanica“ orlaiviai iš Vilniaus oro uosto kils ne rečiau nei 25 kartus per savaitę.

Skrydžiai bus vykdomi „Air Lituanica“ orlaiviu „Embraer 175“, turinčiu 86 vietas, ir išsinuomotu 50 vietų „CRJ 200“ orlaiviu. Šis orlaivis yra nuomojamas iš Danijos bendrovės „Cimber“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.