„Air Lituanica“: „Lietuviai keliones planuoja paskutinę minutę“

Lietuviai labai mėgsta nuolaidas ir beveik niekada neperka nepaieškoję žemiausios kainos. Tai pastebi dauguma verslininkų. Rinkdamiesi lėktuvo bilietus tautiečiai neskuba jų pirkti iš anksto ir vėliau moka brangiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Feb 13, 2014, 6:15 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:45 AM

Šitaip lietuvius apibūdino oro linijų „Air Lituanica“ komercijos direktorius Simonas Bartkus, per Bavarijos regiono naujienų renginį pristatydamas skrydį į Miuncheną.

Nuo kovo 16 dienos „Air Lituanica“ į Vokietijos pietuose esantį didmiestį skraidys nebe tris, o keturis kartus. Papildomas skrydis bus vykdomas sekmadieniais, o ateityje planuojama skrydžių skaičių padidinti iki šešių per savaitę ar net kasdien skraidyti į Miuncheną.

„Air Lituanica“ į Miuncheną pradėjo skraidyti nuo praėjusių metų rugsėjo, kai Bavarijos regione vyko tradicinė alaus šventė „Oktoberfest“.

Tačiau S.Bartkus pabrėžė, kad ši kryptis sezoniškumu neišsiskiria. Žiemą keleiviai vyksta slidinėti į Alpes, vasarą – pasižvalgyti po Bavarijos apylinkes. Visus metus populiarios ir trumpos kelionės į Miuncheno senamiestį ar BMW muziejų.

Kol kas didesnę keleivių dalį Miuncheno kryptimi sudaro lietuviai, tačiau pašnekovas vylėsi, kad „Air Lituanica“ paskelbus maršrutą į Taliną vokiečių gerokai padaugės, nes jie, atvykdami į Lietuvą, paprastai nori pamatyti visas Baltijos šalis.

"Vokiečiai yra labiau keliones planuojanti tauta. Bilietus šiam laikui jie pirko dar rudenį, o lietuviai – prieš mėnesį ar du. Verslo kelionėms bilietai perkami vos prieš savaitę ar net kelias valandas. Apskritai lietuviai yra bene vėliausiai planuojantys keliones“, - sakė S.Bartkus.

2013 metais Miunchene apsilankė apie 15 tūkst. lietuvių – tai net 18 proc. daugiau nei 2012-aisiais. Tuo tarpu svečių iš Latvijos pagausėjimo Bavarijos turizmo biuras neužfiksavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.