Kinai už „GetJar“ sumokėjo tik 5,3 mln. dolerių

Kinų kompanija „Sungy Mobile Limited“ išplatino pranešimą, kuriame nurodo įsigijusi lietuvio Ilja Laurso įkurtą bendrovę „GetJar“ už 5,3 mln. dolerių. Tai – bene dešimt kartų mažesnė suma nei anksčiau skelbė portalo Gigaom.com šaltiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Feb 13, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:07 AM

Tiesa, papildomose pardavimo sąlygose numatoma galimybė „GetJar“ buvusiems savininkams iki 2016 metų gauti dar per 1,4 mln. A klasės akcijų paketą. Jis bus suteiktas, jei bus pasiekti tam tikri tikslai.

Kinijos bendrovė taip pat įsipareigojo įdarbinti bei suteikti dalį įmonės akcijų buvusiems „GetJar“ vadybininkams ir aukščiausias pareigas užėmusiems vadovams.

„Mes džiaugiamės galėdami plėsti savo verslą su šiuo pirmuoju tarptautiniu pirkiniu, – sakė „Sungy Mobile“ vadovas Yuqiangas Dengas. – Įsigiję „GetJar“ turėsime aukščiausio lygio mobiliųjų duomenų analitikos galimybes, kurios pagerins mūsų mobiliosios reklamos tyrimus ir plėtojimą bei paskatins mūsų produktų gamybos procesus. Mes džiaugiamės priglaudę „GetJar“ po „Sungy Mobile“ skėčiu ir nekantraudami laukiame, kada pradėsime dirbti su „GetJar“ komanda.“

Vakar pasklidus gandams apie „GetJar“ pardavimą, I.Laursas teigė, kad parduodamas tik kompanijos padalinys JAV.

„Su Kinijos bendrove kalbame tik apie „GetJar“ JAV padalinio, susijusio su „GetJar Gold“ virtualia valiuta ir mobiliosios reklamos sprendimais, pardavimą. Šis padalinys sudaro maždaug 50 proc. mūsų verslo. „GetJar UK“ padalinys toliau plėtos veiklą su nauju prekės ženklu“, – sakė verslininkas. Jis pridūrė, kad sandoris yra susijęs su jo asmeniniu siekiu labiau koncentruoti veiklą Europoje bei daugiau dėmesio skirti „Nextury Ventures“ investicinei veiklai Lietuvoje.

„Sungy Mobile Limited“ yra sukūrusi nemažai populiarių mobiliųjų programėlių bei operacinės sistemos aplinką „Go for Android“. Jos produktais naudojasi per 325 mln. vartotojų, iš jų apie 70 proc. yra ne iš Kinijos. Šiuo metu bendrovės rinkos vertė siekia per 680 mln. dolerių. „GetJar“ buvo įkurta 2004 metais, dar prieš išpopuliarėjant operacinėms sistemoms „iOS“ ir „Android“. Iš pradžių šį portalą planuota naudoti kaip platformą „Java“ žaidimų ir programų testavimui, tačiau sėkmė pranoko lūkesčius ir „GetJar“ išaugo į vieną didžiausių pasaulyje programėlių parduotuvių. Didžiausią dėmesį ji skyrė tokioms aplinkoms, kaip „Java“, „Blackberry“ ir „Symbian“. „GetJar“ pavyko pritraukti per 42 mln. dolerių investicijų iš „Accel Partners“, „Tiger Global Management“ ir kitų investuotojų. 2010 m. kompanija buvo pripažinta viena iš šimto perspektyviausių technologinių kompanijų Europoje pagal inovacijų žiniasklaidos grupės „Red Herring“ sąrašą. 2011-aisiais skelbta, kad „GetJar“ rinkos vertė gali siekti iki 0,75 mlrd. dolerių (per 2 mlrd. Lt).

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.