TVF dosnus Portugalijai: šalis sulauks dar vieno paramos paketo

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pritarė kito finansinės paramos paketo Portugalijai – 910 mln. eurų – skyrimui po to, kai šalis patvirtino dešimtąjį tarptautinių kreditorių trejeto pateiktą šalies įvertinimą. Apie tai informuoja „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 9:16 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:38 AM

Šio finansinio paketo skyrimas priartina šalį prie 2014 metų gegužės, kai baigiasi Europos Sąjungos – TVF gelbėjimo programa, juolab kad šalies finansinė padėtis stabilizuojasi.

Bet TVF paragino Portugalijos vyriausybę nepasiduoti spaudimui didinti valstybės išlaidas ir toliau tęsti struktūrines reformas finansų sferoje.

„Portugalijos valdžios pasiekimai vykdant gelbėjimo programos sąlygas yra pagirtini“, – sakė TVF valdančiojo direktoriaus pavaduotoja Nemat Shafik.

Europos Komisijos, Europos centrinio banko ir TVF pareigūnai Portugaliją aplankė gruodžio pradžioje ir įvertino taupymo priemones ir reformas, kurias šalis įsipareigojo vykdyti mainais už gautą 78 mlrd. eurų vertės finansinę pagalbą.

Įskaitant naują paramos paketą, TVF Portugalijai jau skyrė 25,1 mlrd. eurų iš 26,87 mlrd. eurų paramos, Fondo numatytos šiai šaliai.

ES-TVF paramos Portugalijai programa baigiasi po trijų mėnesių.

N.Shafik perspėjo, kad „ES įsipareigojimas palaikyti šalį, kol šioji susigrąžins neribojamą priėjimą prie finansinių rinkų, – su sąlyga, kad Lisabona pati laikysis reformų programos, – yra labai svarbus, norint padėti šaliai atremti sukrėtimus ir žengti į priekį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.