I.Laursas atskleidė „GetJar“ sandorio su kinais vertę

Lietuvis verslininkas Ilja Laursas teigia, kad jo įkurta nepriklausoma mobiliųjų programėlių parduotuvė „GetJar“ yra ne parduodama, o sujungiama su kinų „Sungy Mobile“. Šio sandorio vertė šiuo metu siekia 58,4 mln. dolerių (148 mln. Lt). O per dvejus metus, įvykdžius visas susijungimo sąlygas, turėtų pasiekti 83 mln. dolerių (210 mln. Lt).

I.Laurso teigimu, „GetJar“ JAV padalinys sudaro apie pusę viso verslo.<br>D.Umbraso nuotr.
I.Laurso teigimu, „GetJar“ JAV padalinys sudaro apie pusę viso verslo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Feb 14, 2014, 11:05 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:13 AM

I.Laursas patvirtino, kad kinų „Sungy Mobile“ atiteks „GetJar“ JAV padalinys, kuris plėtojo „GetJar Gold“ virtualios valiutos, mokėjimų ir reklamos sprendimus. Šis padalinys sudaro apie pusę viso „GetJar“ verslo.

Verslininko teigimu, už šį padalinį kinų kompanija sumokėjo 5,3 mln. dolerių piniginėmis lėšomis ir suteikė 1,44 mln. vienetų „Sungy Mobile“ akcijų, kurių kiekvienos vertė šiandien biržoje siekia 23 dolerius (58 Lt).

„Dar 20 mln. dolerių bus išmokėta „GetJar“ JAV padalinio akcininkams ir vadovams, kurie pereis dirbti į kinų kompaniją, kaip premijos. Tad šiuo metu bendra sandorio vertė siekia 58,4 mln. dolerių“, – sakė I.Laursas.

Tiki kinų sėkme

Įsigijimu siekiama per dvejus metus padvigubinti „Sungy Mobile“ vertę – nuo šiuo metu esančių 0,7 mlrd. dolerių iki 1,4 mlrd. dolerių.

„Įvykdžius susiliejimo planus, sandorio vertė turėtų išaugti iki 83 mln. dolerių“, – aiškino I.Laursas.

Reali suma priklausys nuo pasiektų rezultatų, taigi ji gali būti ir didesnė, ir mažesnė. Sutartyje yra numatyti įvairūs apsaugos mechanizmai, kurie taip pat gali turėti įtakos sandorio vertei. Tačiau I.Laursas neslėpė optimizmo: „Aš tikiu, kad mes pasieksime dvigubai geresnius rezultatus nei įsipareigojome. Tai bus maksimali sinergija ir tikslas yra pasiekti maksimalią vertę, kurią galima padaryti sujungs šias kompanijas. Jei tai įvyks, laikysiu šį sandorį teisingu, atliktu laiku.“ Verslininko nuomone, „Sungy Mobile“ turi milžinišką potencialą, kurio dar neišnaudoja. Šią kompaniją jis lygino su „Facebook“ ar „Google“ prieš joms atrandant savo verslo modelį. Kokią „GetJar“ akcijų dalį valdo pats, I.Laursas neatskleidė, tačiau užsiminė, kad jam priklauso „didžiausias iš esamų paketų“. Svarbiausia – ne pinigai Prieš kelerius metus žiniasklaidoje skelbta, esą „GetJar“ gali būti verta net 0,75 mlrd. dolerių. Pats verslininkas šiuos teiginius vadina spekuliacijomis. „Tai yra pirmas kartas, kai mes viešai komentuojame informaciją apie kompanijos finansus. Komentuoti spekuliacijas yra sunku. Bet kokia informacija, skelbta anksčiau, buvo spekuliacijos“, – sakė I.Laursas. Prieš dvejus metus jis perleido „GetJar“ generalinio direktoriaus pareigas Chrisui Dury, o pats liko kompanijos valdybos pirmininku. Jis teigia, kad tuomet apie kompanijos pardavimą dar nebuvo svarstoma. „Tuomet nebuvome planavę rimtesnių pokyčių. Su „Sungy Mobile“ bendradarbiaujame apie dvejus metus, o susijungimo galimybes pradėjome nagrinėti paskutinį pusmetį, – sakė I.Laursas. – Sutarties pasirašymas užtruko apie tris mėnesius.“ Paklaustas, ar jam pačiam finansiškai nebuvo naudingiau parduoti savo akcijų dalį anksčiau, lietuvis verslininkas pareiškė, kad gyvenime jam svarbiausia ne pinigai. Jo siekis – padaryti kažką įdomaus, naujo ir naudingo. Anot jo, pinigai, kaip ir kiti dalykai gyvenime, siekia ribinį naudingumą: vienuoliktas milijonas yra daug mažiau naudingas nei pirmasis. „Aš asmeniškai jau esu pakankamai apsirūpinęs ir pradėjęs kitų veiklų, keletas aštuonženklių sumų nelabai keistų. Iš verslo pusės nesiekiau maksimizuoti vertės prieaugio ar kažko tokio. Pavyko ištraukti tos vertės pakankamai ir su šiuo sandoriu, ir anksčiau, – sakė jis. – Man graudu, kai žmogų vertina ne pagal profesinius pasiekimus, o pagal pinigų kiekį. Man asmeniškai būtų daug maloniau būti vertinamam už profesinius pasiekimus, o ne sąskaitą banke.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.