Atleistam „Uralkalij“ vadovui - milijoninė kompensacija

Kompensacija buvusiam Rusijos įmonės „Uralkalij“ generaliniam direktoriui Vladislavui Baumgertneriui, atleistam 2013 metais, sieks apie 470 mln. rublių (pagal dabartinį valiutos kursą – 12 mln. JAV dolerių). Apie tai praneša laikraštis „Vedomosti“, cituodamas bendrovės akcininkams artimus šaltinius.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 17, 2014, 9:40 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:34 AM

Iš viso darbo užmokesčiai bendrovės valdybai praėjusiais metais išaugo daugiau nei dvigubai – iki 753 mln. rublių. Daugiausiai išlaidų teko algoms (650 mln. rublių), o likusi dalis – premijoms ir kompensacijoms. Valdybos narių skaičius per metus nepasikeitė.

V.Baumgertneris buvo atleistas pernai gruodžio pabaigoje, kai pasikeitė pagrindiniai bendrovės akcininkai. Naujuoju bendrovės generaliniu direktoriumi gruodžio 24 d. tapo „Uralchim“ vadovas Dmitrijus Osipovas.

Baltarusijos valdžia pernai rudenį perdavė V.Baumgartnerį Rusijos teisėsaugai, - Rusijos tardytojai iškėlė "Uralkalij" generaliniam direktoriui baudžiamąją bylą. Byla iškelta pagal Rusijos baudžiamojo kodekso 201 straipsnio 2 dalį (piktnaudžiavimas įgaliojimais), remiantis iš Minsko gauta medžiaga. Maskvos Basmano rajono teismas buvo paskelbęs tarptautinę V.Baumgartnerio paiešką. 

"Uralkalij" vadovas buvo sulaikytas Minsko oro uoste rugpjūčio 26 dieną, - netrukus po to, kai jo vadovaujama kompanija nutraukė bendradarbiavimą su "Belaruskalij".

Lapkritį V.Baumgartneriui, iki tol laikytam Baltarusijos valstybinio saugumo komiteto tardymo izoliatoriuje, buvo paskirtas namų areštas.

Netrukus Rusijos generalinė prokuratūra pateikė Baltarusijai prašymą "Uralkalij" vadovą perduoti tėvynei. Tuo tarpu Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka nurodė perduoti V.Baumgartnerį tik su sąlyga, kad Rusijos teisėsaugininkai sulaikys jį ir pradės tyrimą.

V.Baumgartneris buvo įtariamas suorganizavęs nusikalstamą schemą, kuria buvo siekiama perimti kalio trąšų realizavimo kontrolę.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.