Muitininkai matuoja vairuotojų sąžinę, baltarusiai - jau pyksta

Šiuo metu Kotlovkos kontrolės poste eilėje išvažiuoti iš Baltarusijos laukia 200 automobilių, Beniakonių - 300 automobilių, Kamenyj Logo - 400 automobilių.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 17, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:01 AM

Praėjusį penktadienį Muitinės departamentas pradėjo tikrinti į Lietuvą įvažiuojančių ir išvažiuojančių krovininių automobilių degalų kiekį, siekiant nustatyti nupilamo ir nelegaliai parduodamo kuro atvejus.

„Kol kas atvejų, kai pagaunami vairuotojai su mažesniu degalų kiekiu nei turėtų, nebuvo. Kol kas anksti apibendrinti tokio pakeitimo rezultatus“, - sakė A.Šipavičius.

Tačiau jis tikino teigiamai žvelgiąs į degalų tikrinimą: „Kai kuriuos rezultatus pamatysime ateityje, žiūriu optimistiškai į šią priemonę“.

A.Šipavičius teigė, kad vairuotojai turi deklaruoti bakuose esančių degalų kiekį, o muitininkai pasirinktinai gali patikrinti, ar deklaruotas kiekis atitinką esantį bakuose. Anot muitinės vadovo, visa tai šiek tiek pailgina procedūras.

Deklaravimas užtrunka 3-10 minučių, bet nereiškia, kad šį laiką prie bendros procedūros laiko reikia pridėti, nes deklaruoti galima tuo metu, kol laukiama kitų procedūrų. Dabar atliekame monitoringą, kiek laiko pailgėja visa patikra“, - aiškino jis.

Pasak A.Šipavičiaus, muitininkai ir seniau tikrindavo bakuose įvežamų degalų kiekį, tačiau tai darė pasirinktinai, o nuo penktadienio ši procedūra taikoma visiems vilkikams.

Į Lietuvą įvežti degalai negali būti naudojami kitoje transporto priemonėje ir negali būti išpilti bei sandėliuojami, išskyrus remontą. Tuo tarpu Baltarusijos muitininkai - nepatenkinti, nes pasienyje susidar spūstys. Sumažėjus kontrolės postų Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje praleidžiamajai galiai, Baltarusijos valstybinis muitinės komitetas (VMK) rekomenduoja vežėjams ir ekspeditoriams atsižvelgti į tai rengiant logistinius maršrutus.

Šiuo metu Kotlovkos kontrolės poste eilėje išvažiuoti iš Baltarusijos laukia 200 automobilių, Beniakonių - 300 automobilių, Kamenyj Logo - 400 automobilių.

Baltarusijos pareigūnai gavo pranešimą, jog Muitinės departamentas ėmėsi papildomų kontrolės priemonių, kuriomis siekiama užkirsti kelią neteisėtai benzino ir dyzelino apyvartai šalyje.

"Kaip tik dėl šio reikalavimo Lietuvos muitininkai lėčiau priima krovininius automobilius, įformintus Baltarusijos kontrolės tarnybų”, - pareiškė VMK atstovai.

Jų duomenimis, Lietuva dabar priima 1,5 karto mažiau krovininių transporto priemonių nei numato su Baltarusija suderintos praleidimo normos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.