Tikrins ne tik maistą, bet ir pakuotes

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad įmonės, gaminančios su maistu besiliečiančias medžiagas, pavyzdžiui, gaminius iš plastiko, kartono, popieriaus, stiklo, metalo, molio ir kitas, iki kovo 1 d. teritoriniams Tarnybos padaliniams turi pateikti savo kontaktinius duomenis bei informaciją apie gaminamą produkciją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-17 09:07, atnaujinta 2018-02-16 05:38

Šiemet Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pradėjo vykdyti įmonių, Lietuvoje gaminančių ir tiekiančių rinkai su maistu besiliečiančias medžiagas bei gaminius, kontrolę.

Anksčiau šiuos gamintojus kontroliavo Visuomenės sveikatos centrai prie Sveikatos apsaugos ministerijos, tačiau nebuvo sukurtas vieningas tokių įmonių registras. Siekiant, kad duomenys būtų nauji ir tikslūs, visi medžiagų, besiliečiančių su maistu, gamintojai iki šių metų kovo 1 d. teritorinėms VMVT raštu, elektroniniu paštu ar faksu turi pateikti savo kontaktinius duomenis ir informaciją apie gaminamą produkciją.

Beje, VMVT kaip iki šiol kontroliuos, kad maisto tvarkymo subjektuose būtų naudojamos tinkamos liestis su maistu medžiagos, tikrins, ar importuojami plastikiniai virtuvės reikmenys iš poliamido ir melamino atitinka specialius, jiems keliamus reikalavimus. Gavusi iš Europos Komisijos informaciją Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF) dėl nesaugių šių medžiagų ir gaminių, nedelsiant informuos suinteresuotas mūsų šalies institucijas bei visuomenę. Nustačius Lietuvoje galimai nesaugių produktų atvejus, apie tai praneš RASFF sistema Europos Komisijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.