„Agrowill Group“ kontrolę perims „Baltic Champs“

Viena didžiausių Lietuvoje žemės

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 20, 2014, 9:29 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:47 AM

„Agrowill Group“ per „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržą pranešė, kad su „Baltic Champs“ savininku K.Juščiumi pasirašė susijungimo sutartį. Įmonę „eTime invest“ ketinama įsigyti iš bendrovės „Vretola Holdings“. Sandorį planuojama baigti iki kovo pabaigos.

Planuojama, kad „Agrowill Group“ išleis naują 102,595 mln. litų nominalios vertės akcijų emisiją - „Baltic Champs Group“ įsigis 88,444 mln. litų, o „Vretola Holdings“ - 14,151 mln. litų nominalios vertės akcijų.

Sutartimi taip pat numatyta, „Agrowill Group“ iš K.Juščiaus už 5,705 mln. litų įsigis jam priklausančius po 100 proc. žemės ūkio bendrovės „Agro Ramučiai“ ir „Luganta“ akcijų paketus.

„Agrowill Group“ akcininkai dėl įmonės įstatinio kapitalo padidinimo spręs kovo 13 dieną.

Įmonė tik sustiprės, sako „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas ir vienas akcininkų Vladas Bagavičius.

V.Bagavičius sakė, jog dabartiniai akcininkai liks mažuma, tačiau bendrovė sustiprės.

„Kapitalas iš įmonės neišvedamas ir akcininkai jo jokia forma iš bendrovės neišsiima. Įvykus susijungimui, bendrovė sustiprės ir įgaus prielaidas tolesnei veiklai“, - BNS sakė V.Bagavičius.

Jo teigimu, dabartiniai pagrindiniai akcininkai iš „Agrowill Group“ nepasitraukia: „Nepasakyčiau, kad dabartiniai akcininkai nusprendė trauktis. Jie liks mažuma“.

„Agrowill Group“ valdybos pirmininko žodžiais, jungtis su „Baltic Champs Group“ paskatino numatoma sinergija.

„Mes visuomet norėjome gaminti prie didesnės pridėtinės vertės, galutiniam vartotojui skirtų produktų. „Baltic Champs“ gamina tokį produktą, turi patrauklias jo realizavimo rinkas - Skandinaviją, Rusiją. Manome, kad įmonių potencialas bus išnaudojamas“, - sakė V.Bagavičius.

Vilniaus ir Varšuvos biržose kotiruojama „Agrowill Group“ už 102,6 mln. litų planuoja prisijungti „Baltic Champs“ ir Ukrainoje žemės sklypus valdančią „eTime invest“. Užbaigus sandorį, „Baltic Champs Group“ taps pagrindine „Agrowill Group“ akcininke ir valdys kontrolinį 50,2 proc. akcijų paketą.

„Agrowill Group“ susijungimo sandorį planuojama baigti iki kovo pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.