V.Vasiliauskui pagal algą iki didžiųjų bankų vadovų - toli

Europos centrinio banko vadovas Mario Draghi praėjusiais metais uždirbo 378 tūkst. eurų (1,3 mln. litų). Pagal šį rodiklį jis 2,5 karto aplenkė savo kolegę iš JAV federalinio rezervų banko Janet Yellen, o Lietuvos banko valdybos pirmininką Vitą Vasiliauską – net 4,8 karto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:54 AM

Pernai Europos centrinis bankas uždirbo 1,44 mlrd. eurų pelno, nors 2012-aisiais šis rodiklis siekė 995 mln. eurų.

Nenuostabu, kad ir banko vadovui M.Draghi buvo dosniai atsilyginta. Ir ne tik jam: pavyzdžiui, jo pavaduotojas Vitoras Constantio uždirbo ne ką mažiau – per 324 tūkst. eurų.

Neseniai JAV federalinio banko vadove tapusi J.Yellen savo kolegoms iš Europos gali tik pavydėti tokio atlyginimo. Jos metų alga turėtų siekti apie 147 tūkst. eurų (pagal dabartinį JAV dolerio kursą).

Dar kuklesnį atlyginimą gauna Lietuvos banko valdybos pirmininkas V.Vasiliauskas. Pagal įstatymą, jo alga siekia penkis vidutinius piniginio tarpininkavimo sektoriaus darbuotojų mėnesio užmokesčius.

Praėjusiais metais, nelygu ketvirtis, šis vidurkis svyravo nuo 4,4 iki 4,6 tūkst. litų. Tad centrinio banko valdybos pirmininko metų atlyginimas (neatskaičius mokesčių) turėjo siekti apie 270 tūkst. litų.

Tai – beveik penkis kartus mažiau nei M.Draghi alga. Aišku, ir darbas bei atsakomybė – visai kitokie.

Praėjusiais metais Lietuvos banko valdybos narių, kurių iš viso yra keturi, vidutinis mėnesio atlyginimas siekė 20,4 tūkst. litų (neatskaičius mokesčių).

Beje, anksčiau (iki 2011 metų) Lietuvos banko valdybos pirmininko alga siekdavo ne penkis, o šešis vidutinius piniginio tarpininkavimo sektoriaus darbuotojų mėnesio užmokesčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.