Eksportuotojai: Rusijoje pieno produktai dar labiau brangs

Vienos didžiausių šalies pieno

"Vilkyškių pieninė" dar nepriėmė sprendimų, ką darys dėl nuvertėjančio rublio.<br>V.Balkūno nuotr.
"Vilkyškių pieninė" dar nepriėmė sprendimų, ką darys dėl nuvertėjančio rublio.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 3, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:31 PM

„Vienaip ar kitaip importuota pieno produkcija - ar ji iš Lietuvos, ar kitų kraštų - aišku, kad vidaus gamintojai prieš ją dabar konkurencingesni, tačiau jie vieni visko neišspręs. Bus eksportuojami į Rusiją ir toliau produktai, tai tiesiog lentynoje kils kainos, taip turėtų būti“, - sakė G.Bertašius.

Pasak jo, Rusija maždaug pusę savo suvartojamų produktų įsiveža: „Apie 50 proc. į Rusiją importuojama pieno produktų. Vienaip ar kitaip Rusija turės importuoti juos ir toliau“.

G.Bertašius sakė, kad bendrovė dar nepriėmė sprendimų, ką darys dėl nuvertėjančio rublio.

„Kol kas dar neturim jokių sprendimų, šiandien tik pusdienis tokios aplinkos, dar diskutuojame su partneriais, bet kol kas neturime kažkokių sprendimų, kol kas tik modeliuojame“, - sakė pieninės vadovas.

G.Bertašius teigė, kad įmonė šiek tiek produktų parduodavo Ukrainoje, tačiau jų dalis nesiekė net 1 proc. visos produkcijos, o prekybą partneriai Ukrainoje sustabdė, prasidėjus neramumams: „Mes eksportavome, bet labai nedidelę dalį, mes tik neseniai buvom pradėję“.

Vilkyškių pieninės pajamos Rusijoje pernai augo 44,8 proc. iki 126,075 mln. litų. Visos grupės pajamos pernai išaugo 23 proc. iki 364,4 mln. litų.

Vasario pradžioje Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba atšaukė Vilkyškių pieninės produkcijos importo draudimą, kuris galiojo 4 mėnesius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.