Lieknėjimo papildai - ir policijos akiratyje

Pradėtas tyrimas dėl dviejų pavadinimų nesaugių maisto papildų - internete reklamuojamų papildų lieknėjimui su žalios kavos ekstraktu „Green Coffee Bean pure“ ir dėl maisto papildų sportininkams „T-100 Male Testo Booster“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2014, 5:32 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:24 PM

Gavusi vartotojos pranešimą, kad, pradėjus vartoti internetu įsigytus maisto papildus skirtus lieknėjimui „Green Coffee Bean pure“, sutriko sveikata, be to, kilus įtarimų dėl šių papildų sudėties, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kreipėsi į Lietuvos kriminalinę policiją pagalbos aiškinantis šių papildų tiekėjus Lietuvos rinkai.

Interneto puslapyje, kuriame reklamuojami maisto papildai „Green Coffee Bean pure“, nenurodytas nei platintojo Lietuvoje adresas, nei telefono numeris. Galima rasti tik gamintojo, esančio Jungtinėse Amerikos Valstijose, kontaktus. Tad vartotojai, įsigiję papildų „Green Coffee Bean pure“ ir patyrę žalą, neturėtų galimybės grąžinti nesaugių bei nekokybiškų prekių ar pareikalauti kompensacijos už patirtus nuostolius.

Svarbu ir tai, kad reklamuojant šiuos papildus yra vartojami neleistini teiginiai: „Garantuoju, kad sulieknėsite 14 kg per 4 savaites... arba grąžinsime pinigus“. Ši reklama yra analogiška 2013 m. vasarą uždraustų maisto papildų „Green Coffee“ reklamai.

VMVT praneša, kad taip pat pradėtas tyrimas dėl maisto papildų sportininkams „T-100 Male Testo Booster“ (gamintojas „Olimp Sports Nutrition“, Lenkija), kuriuose nustatytos draudžiamos medžiagos. Apie šiuos nesaugius papildus gautas pranešimas iš Lenkijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF. Juos į Lietuvos rinką įvežė bendrovė „Balti vakarai“ (Aukštabalio g. 4-118, Šiauliai), įmonė „Galerta“ (Perkūnkiemio g. 45-41, Vilnius) ir UAB „Okfit“ (Pramonės g. 97, Vilnius).

Nesaugius papildus uždrausta realizuoti, jie surenkami iš Lietuvos rinkos. VMVT ragina vartotojus, įsigijusius šių maisto papildų, jų nevartoti, o grąžinti juos platintojams ar prekybininkams ir susigrąžinti sumokėtus pinigus.

Beje, VMVT įvertinusi visus atvejus, kai maisto papilduose buvo nustatytos sveikatai žalingos medžiagos, ragina vartotojus būti ypač budrius. Maisto papildus reikia pirkti tik iš legalių prekybos vietų (parduotuvių, vaistinių, specializuotų maisto papildų skyrių) ir vengti maisto papildus įsigyti abejotinais ir nepatvirtintais būdais, tarkim, turgavietėse iš nelegalių prekeivių ar abejotinose interneto svetainėse. Tokių maisto papildų kilmė gali būti neaiški, o kokybė – abejotina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.