Naujas aplinkkelis Palangą išvaduos nuo automobilių spūsčių

Labiausiai būsimas aplinkkelis džiugina Palangos merą Šarūną Vaitkų.

Link Latvijos ir į Šventąją važiuojantis transportas Palangą aplenks jau nuo kitų metų gegužės.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Link Latvijos ir į Šventąją važiuojantis transportas Palangą aplenks jau nuo kitų metų gegužės.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Mar 4, 2014, 3:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:44 PM

Ta proga į pajūrį atvažiavęs šalies premjeras Algirdas Butkevičius, susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Skirmantas Skrinskas, Palangos bei Kretingos rajono merai prie numatytos aplinkkelio trasos įkasė simbolinį kelio ženklą, žymintį darbų pradžią ir numatomą pabaigą.

Link Latvijos ir į Šventąją važiuojantis transportas Palangą aplenks jau nuo kitų metų gegužės.

Šiam terminui aplinkkelio rangovai - bendrovės „Kauno tiltai“ ir „Šiaulių plentas“ žada nutiesti 8,25 kilometro ilgio dviejų eismo juostų kelią.

Per miške iškirstą koridorių jis kirs kelią Palanga - Darbėnai ir už Palangos oro uosto įsilies į Liepojos plentą.

Labiausiai būsimas aplinkkelis džiugina Palangos merą Šarūną Vaitkų.

„Paskaičiuota, kad vasaros metu per Palangą pravažiuoja apie 100 tūkst. kitur vykstančių transporto priemonių. Šis papildomas į Latviją riedančių sunkvežimių ir į Šventąją važiuojančių automobilių srautas apkraudavo ir taip vasarą padidėjančių poilsiautojų mašinų skaičių.

Sezono metu kurorto sankryžos dūsta nuo transporto spūsčių, o oras nuodijamas automobilių išmetamosiomis dujomis. Mums beliko pakentėti metus ir tuomet lengviau atsidus visi į pajūrį važiuojantys poilsiautojai“, - teigė kurorto meras.

Numatoma, kad būsimo aplinkkelio vidutinis pralaidumas per metus sieks po 3 tūkst. transporto priemonių per parą.

Pagrindinę kurorto sankryžą Palangoje per metus pravažiuodavo per milijoną į Šventąją ir Latviją važiuojančių lengvųjų ir sunkiasvorių automobilių.Aplinkkelio darbų pradžios iškilmėse dalyvavęs Kretingos rajono meras Juozas Mažeika džiaugėsi tuo, kad atidarius naująjį kelią nebebus uždaromas eismas vidurvasarį čia vykstančių 1000 km lenktynių metu.

Vykstant šioms tarptautinėms automobilių lenktynėms rekonstruota Vydmantų sankryža leis nuo Kretingos vykstančiam transportui tiesiogiai pasiekti Palangą.

Lietuvos premjeras A.Butkevičius sveikino pirmąjį šalyje pradėtą realizuoti bendrą projektą, kuris finansuojamas viešosios ir privačios partnerystės būdu.

Aplinkkelio projekto vertė siekia 123,6 mln. litų, kuriuos skiria privatus kapitalas, o valstybė už atliktus darbus ir suteiktas paslaugas pradės mokėti nuo trečiųjų projekto įgyvendinimo metų ir atlygį išmokės per 23 metus.

Net 33 metus naujuoju keliu rūpinsis specialiai šiam projektui įsteigta bendrovė „Palangos aplinkkelis“.Pasak Lietuvos premjero, šiuo metu kartu su privačiu kapitalu finansuojamų projektų yra numatyta už milijardą litų.

Susisiekimo ministras R.Sinkevičius teigė, kad tokiu būdu galėtų būti finansuojama kelio Vilnius - Molėtai rekonstrukcija, estakada į Rusnę.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.