Dėl neramumų atšaukiama dalis kelionių į Egiptą

„Novaturas“ iki balandžio 5 dienos neskraidins turistų į Šarm aš Šeicho kurortą Egipte. Susilaikyti nuo kelionių į visus pietų Sinajaus kurortus dėl padidėjusios teroristinių išpuolių grėsmės, rekomenduoja Lietuvos užsienio reikalų ministerija. O  tiems, kurie vyksta į Hurgadą, primygtinai siūloma būti atsargesniems.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Mar 5, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:42 PM

Kaip praneša „Novaturas“, kovo 9 dieną ir kovo 12 dieną surengs tik grįžtamuosius skrydžius iš Šarm aš Šeicho į Vilnių.

„Keliones į šį kurortą užsisakę turistai vietoj suplanuotų atostogų Šarm aš Šeiche gali rinktis alternatyvų poilsį kitame kurorte ar kitoje šalyje ir nekeisti atostogų planų“, - sakė „Novaturo“ atstovė Ieva Dorelaitienė.

Tie, kurie nusipirko keliones į Šarm aš Šeicho kurortą, turėtų kreiptis į kelionių agentūrą.

„Pabrėžiame, kad atidžiai stebime įvykius Egipte, vadovaujamės Lietuvos užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, oficialių institucijų Egipte, savo partnerių bei atstovų informacija, nuolat gauname naujausią informaciją ir, esant reikalui, reaguosime pagal aplinkybes“, - sakė I.Dorelaitienė.

Kaip skelbia Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM), politinė ir saugumo padėtis Egipte išlieka nestabili, todėl rekomenduojama nevykti į tam tikras šalies dalis. Dėl kriminalinių ir teroristinių grupuočių veiklos saugumo padėtis ypač bloga Šiaurės Sinajaus provincijoje, įskaitant Tabos-Sueco kelią, Tabos kurortą, todėl rekomenduojama nevykti į Šiaurės Sinajaus provinciją ir Tabos kurortą.

Dėl padidėjusios teroristinių išpuolių grėsmės siūloma susilaikyti nuo kelionių į visus pietų Sinajaus kurortus.

Taip pat rekomenduojama susilaikyti nuo nebūtinų kelionių į Kairą, Aleksandriją, Ismailiją, Port Saidą ir kitus didžiuosius Egipto miestus bei Nilo deltos gyvenvietes. Šiose vietovėse išlieka demonstracijų ir protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis tikimybė.

Keliaujantiems į Raudonosios jūros kurortus (Hurgadą, Safagą, Marsą Alamą) rekomenduojama elgtis atsargiai, vadovautis kelionių vadovų ir viešbučio administracijos nurodymais.

Užsienio reikalų ministerija įspėja Egipte esančius asmenis būti budrius, stebėti vietinės valdžios pranešimus, vengti masinio susibūrimo vietų, laikytis vietinės valdžios nurodymų ir rekomendacijų, visą laiką su savimi turėti asmens dokumentą su nuotrauka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.