Pirmąjį bitkoinų banką sužlugdė programišiai

Kanadoje įsikūręs virtualia valiuta bitkoinais prekiaujantis bankas „Flexcoin“ bus uždarytas, nes programišiai iš jo pavogė 600 tūkst. JAV dolerių vertės valiutos. Praėjusią savaitę panašus likimas ištiko ir didžiausią bitkoinų prekybos biržą „MtGox“. Iš jos pavogta 500 mln. JAV dolerių vertės lėšų. Apie tai praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2014, 1:39 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:58 PM

„Flexcoin“ save vadino pirmuoju bitkoinų banku. Jis suteikdavo savo klientams galimybę centralizuotai laikyti lėšas ir nemokamai vieni kitiems pervesti pinigus.

Finansų įstaigos pranešime nurodoma: „2014 metų kovo 2 d. „Flexcoin“ atakavo programišiai ir aktyviai naudojamą valiutos dalį pavogė 896 bitkoinų vienetus. „Flexcoin“ neturi nuosavų išteklių, aktyvų ar būdų padengti patirtus nuostolius, nedelsiant užsidarome. Su savo lėšas pasyviai laikiusiais klientais bankas susisieks, paprašys patvirtinti savo tapatybę ir išmokės saugomas santaupas“.

Po pastaruoju metu vis dažnėjančių virtualios valiutos vagysčių bitkoino vertė pakilo nuo 561 iki 668 JAV dolerio už vienetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.