Į parduotuvę – kas antrą dieną

Apsipirkinėdami lietuviai dažniausiai išleidžia nuo 50 iki 100 litų. Dauguma jų į parduotuvę keliauja 3-5 kartus per savaitę ir užtrunka joje iki valandos.

Tik penktadalis žmonių į parduotuves užsuka kasdien.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Tik penktadalis žmonių į parduotuves užsuka kasdien.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2014, 9:34 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:24 PM

Tai parodė šių metų vasario mėnesį prekybos tinklo „Maxima atlikta elektroninė klientų apsipirkimo įpročių apklausa, kurioje dalyvavo daugiau kaip 3800 respondentų.

Daugiau kaip 50 proc. apklausos dalyvių teigė, kad svarbiausiu kriterijumi renkantis produktus yra jų kokybė. Kad renkantis prekes labiausiai rūpi kaina, atsakė daugiau kaip trečdalis respondentų. Prekės ženklas, gamintojas, produkto ekologiškumas ar šalis, kurioje jis buvo pagamintas, klientams yra mažiau svarbūs.

Akcijų pasiūlymais parduotuvėje visada pasinaudojantys teigė daugiau kaip 40 proc. apklaustųjų, panašus respondentų skaičius tokiais pasiūlymais pasinaudoja kartais. Beveik 70 proc. apklausos dalyvių atsakė, kad nuolaidos juos paskatina pirkti daugiau. Vieno apsipirkimo metu vidutiniškai išleidžiama nuo 50 iki 100 litų.

Paprašyti įvardinti jiems aktualiausius skyrius parduotuvėje, trečdalis apklaustųjų išskyrė šviežių daržovių ir vaisių skyrių. Kiek daugiau nei penktadalis – šviežios mėsos skyrių, dar maždaug tiek pat – pieno produktų skyrių.

Apklausa taip pat parodė, kad dauguma žmonių į parduotuvę keliauja 3-5 kartus per savaitę (42 proc.), penktadalis – užsuka kasdien. Pusė apklaustųjų parduotuvėje užtrunka iki valandos, 40 proc. – iki pusvalandžio.

Daugiau kaip trečdaliui labiausiai patinka apsipirkinėti po vieną. Su šeima į parduotuvę mielai keliauja 27 proc. apklaustųjų, o populiariausias laikas apsipirkimui – vakaras, po darbo (55 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.