Mažiausiai uždirbantiems suteikė daugiau vilčių

Premjeras Algirdas Butkevičius užtikrino, kad minimali mėnesinė alga (MMA) kitais metais iš tiesų didės. Tačiau kiek -- neatskleidė.

Jei nuo kitų metų ir didės MMA, tai ji bus išmokama nebe litais, o eurais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Jei nuo kitų metų ir didės MMA, tai ji bus išmokama nebe litais, o eurais.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

2014-03-06 08:47, atnaujinta 2018-02-15 16:24

Ministras pimininkas teigė, kad susitikime Klaipėdoje su socialdemokratais buvo išsakyta galimybė atlygį didinti iki 300 eurų, tačiau politinio sprendimo dėl tokios sumos dar nėra.

„Kažkas iš partijos bičiulių turbūt užfiksavo, kad minimali mėnesinė alga bus 300 eurų. Tikrai nėra priimta jokio politinio sprendimo, bet galiu garantuoti, jog šitos Vyriausybės tikslas yra, kad kiekvienais metais didėtų po truputį minimali mėnesinė alga, įvertinus valstybės finansines galimybes.

Ir tikrai euro įvedimo dieną minimali mėnesinė alga bus didesnė, bet šiandien negaliu garantuoti, kokio dydžio ji bus“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Jis tikino, kad sprendimai dėl MMA didinimo bus priimti rudenį.

„Ta diskusija vyko mūsų susitikime su Klaipėdos partijos bičiuliais ir buvo pasakyta, kad tikrai įsivedus eurą minimali mėnesinė alga didės ir buvo tokie žodžiai pasakyti, kad gal pradėsim nuo 300 eurų, bet politinis sprendimas bus priimtas tik rudenį, atsižvelgiant į valstybės finansines galimybes“, - aiškino premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.