Indėlių draudimo fondui liepta nutraukti sutartį su advokatais

Indėlių draudimo fondas turi

Apdraustus indėlius išmokėjusio Indėlių draudimo fondo reikalavimai „Snoro“ bankui siekia 3,982 mlrd. litų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Apdraustus indėlius išmokėjusio Indėlių draudimo fondo reikalavimai „Snoro“ bankui siekia 3,982 mlrd. litų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-10 17:57, atnaujinta 2018-02-15 13:19

VPT nurodė, kad fondo skelbto teisinių paslaugų konkurso sąlygose buvo nurodyta preliminari 1,18 mln. litų kaina, tuo tarpu vienintelį konkurse pasiūlymą pateikusios dvi advokatų kontoros nurodė 1,376 mln. litų kainą.

Indėlių draudimo fondas sprendimą pasirašyti sutartį su „Tark Grunte Sutkiene ir partneriais“ ir „Sorainen ir partneriais“ motyvavo tuo, kad šios kontoros buvo vienintelės konkurso dalyvės, o paslaugas reikia įsigyti kuo skubiau. Anot fondo, naujas konkursas užtruktų, o garantijų, kad tiekėjai pasiūlys mažesnę kainą, nėra.

VPT teigimu, tokia fondo pozicija yra nepagrįsta, nes nurodytos aplinkybės (dalyvauja tik vienas tiekėjas, skuba, numatytų įsigyti paslaugų valandų skaičius, naujo pirkimo organizavimo ypatumai ir kitos) yra neobjektyvios ir nesusijusios su paslaugų kainomis, todėl pasiūlymas turėjo būti atmestas.

Fondas ir advokatų kontoros vasario 13 dieną pasirašė sutartį. Anot VPT, vadovaujantis Aukščiausiojo Teismo praktika, ši sutartis yra niekinė ir turi būti nutraukta.

„Tark, Grunte, Sutkiene ir partneriai“ iki šiol konsultavo Indėlių draudimo fondą pagal 2012-ųjų rugpjūtį pasirašytą 907,5 tūkst. litų vertės sutartį.

Apdraustus indėlius išmokėjusio Indėlių draudimo fondo reikalavimai „Snoro“ bankui siekia 3,982 mlrd. litų.

Vilniaus apygardos teismas bankroto bylą „Snorui“ iškėlė 2011 metų gruodžio 7 dieną. Šiuo metu bankas yra likviduojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.