Vieni džiaugiasi parama, kiti varo lietuvius iš ES

Lietuvos žemę po pažastimi spaudžiantys ir, šiukštu, niekada jos neleisiantys parduoti užsieniečiams referendumo rengėjai jos nei aria, nei į ją grūdus beria. Užtat žemę dirbantys žmonės gerai žino, kokios naudos duoda ES parama, kurią norima iš jų išplėšti. Taip nutiktų, jei tik visi imtų šokti pagal referendumo iniciatorių dūdelę.

Lietuvos ūkininkai įsitikinę, kad Bendroji žemės ūkio politika yra naudinga visiems ES žemdirbiams. Piestu prieš žemės pardavimą užsieniečiams stojantys žmonės galvoja kitaip.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Lietuvos ūkininkai įsitikinę, kad Bendroji žemės ūkio politika yra naudinga visiems ES žemdirbiams. Piestu prieš žemės pardavimą užsieniečiams stojantys žmonės galvoja kitaip.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:29 PM

Beveik devyni iš dešimties (88 proc.) Lietuvos gyventojų mano, kad Bendroji žemės ūkio politika (BŽŪP) yra naudinga visiems Europos Sąjungos (ES) piliečiams, rodo naujausia Eurobarometro apklausa.

Visoje ES už politikos svarbą Europos piliečiams pasisakė 77 proc. apklaustųjų, pranešė Europos Komisija (EK).

Vertindami skirtingus BŽŪP aspektus, 98 proc. lietuvių palankiai vertino paramą jauniems ūkininkams, 94 proc. - teisingesnį ir palankesnį paramos teikimą, 93 proc. - žemdirbiams suteiktos finansinės paramos susiejimą su ekologišku ūkininkavimu. Visoje ES šiuos aspektus palankiai vertino taip pat daugiau kaip 90 proc. apklaustųjų.

Ketvirtadalis lietuvių teigė manantys, kad ES teikiama parama ūkininkams yra per maža. Kad ji tinkama teigė 56 proc. apklaustųjų, kad per didelė - 6 procentai.

„Šie rezultatai patvirtina, kad europiečiams labai svarbi žemės ūkiui ir kaimo vietovėms skiriama parama. Šį esminį ir tvirtą piliečių bei ūkininkų ryšį dar labiau sustiprins naujoji BŽŪP, ji pagausins ir padarys dar labiau apčiuopiamą naudą visuomenei, aplinkai ir ekonomikai, kurią Europos žemės ūkis teikia visai Europos visuomenei ir kiekvienam Europos mokesčių mokėtojui kasdieniniame gyvenime“, - pranešime teigė ES žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaras Dacianas Ciolosas.

Apklausos duomenimis, 95 proc. lietuvių mano, kad žemės ūkis ir kaimo vietovės ES yra svarbus dalykas ateičiai. Visoje ES taip manančių buvo 92 procentai. 92 proc. Lietuvos gyventojų įsitikinę, kad ES valstybėse narėse yra svarbi ūkininkavimo ir maisto produktų įvairovė.

Eurobarometro apklausa atlikta praėjusių metų lapkričio- gruodžio mėnesiais. Visoje ES apklausoje dalyvavo 27,9 tūkst. respondentų, Lietuvoje - 1023 gyventojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.