Išeitis – akcizus padidinti per trejus metus

Premjeras Algirdas Butkevičius susitikime su Lietuvos verslo konfederacijos atstovais tikino, kad valdžia šiais metais neplanuoja įvesti naujų mokesčių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-14 10:01, atnaujinta 2018-02-15 10:44

Vyriausybės sukurta Pensijų kompensavimo darbo grupė vasario pradžioje siūlė apmokestinti transporto priemones, o iš surinktų lėšų – kompensuoti krizės laikotarpiu sumažintas pensijas. Tokie siūlymai sulaukė neigiamos visuomenės reakcijos. Premjeras A.Butkevičius sakė, atsižvelgiant į dabartinę situaciją, šių siūlymų atsisakyta.

Jis taip pat patikino, kad iki euro įvedimo nebus keičiami pridėtinės vertės mokesčio tarifai ar didinami nekilnojamo turto ir kiti mokesčiai.

Susitikime verslininkai Vyriausybei siūlė planuojamą didinti akcizo mokestį alkoholio ir tabako gaminiams išskaidyti per penkerius metus. Premjeras sutinka, kad šis klausimas turi būti svarstomas ir mano, kad galima galvoti apie tokio mokesčio išdėstymą per trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.