Ką reikia žinoti prieš perkant dviratį?

Vos tik atšyla orai, į miesto gatves ir parkus išrieda dviračiai. Vieni išsitraukia savo turimus dviračius ir paruošia naujam sezonui, antri – ieško, kur įsigyti naują. Žmonės, nusprendę nusipirkti dviratį, dažnai neatkreipia dėmesio į esminius dalykus, kurie neleidžia džiaugtis nauju pirkiniu. Dėlto, prieš įsigyjant naują dviratį ar vertinant turimą, reikia žinoti keletą pagrindinių dalykų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2014, 3:38 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:21 AM

Į ką būtina atkreipti renkantis dviratį pataria dviračių parduotuvės „Dviratis tau“ vadovas Arūnas Gliaudelis.

Dydis – bene svarbiausias kriterijus pasirenkant dviratį. Neretai manoma, kad dydis tinkamas, jei dviračiu važiuojantis asmuo pasiekia pedalus. Pirmiausia turi būti atsižvelgiama į žmogaus ūgį bei bendrą jo sudėjimą.

„Taip, dažniausiai dviračių dydis renkamas pagal žmogaus ūgį, bet privalu atkreipti dėmesį ir kitus žmogaus bruožus. Todėl, kad netinkamai parinkus dviratį žmogus gali jausti skausmą ar susižeisti. Juk dauguma esate patyrę pečių, kaklo ar nugaros nuovargį ar net skausmus. O būtent tai rodo, kad arba dviratis yra netinkamo dydžio, arba jis yra blogai sureguliuotas,“ – aiškina ilgametis dviratininkas A.Gliaudelis.

Jo teigimu, specialisto konsultacija yra būtina.

Visų žmonių sudėjimas yra skirtingas – vienų žmonių ilgesnės kojos, kitų – liemuo, dar kitų – rankos. Todėl renkantis dviratį reikia atkreipti dėmesį į individualius poreikius.

„Dviratį turime rinktis kaip naują batų porą – jis turi jums būti patogus nepaisant to, koks dydis ant jo užrašytas“, – teigia „Dviratis Tau“ vadovas.

Prieš įsigydamas dviratį žmogus turi įsivertinti, kur ir kaip juo važinės – ar tai bus miesto gatvės, ar parkai, ar miškingos dviračių trasos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.