Direktyva prispaus uodegą sprunkantiems nuo mokesčių

Pasak jo, vien šia direktyva nebus apsiribota.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 24, 2014, 4:32 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:04 AM

Pasak jo, šešerius metus trukusios derybos dėl direktyvos, kuri užtikrins, jog būtų keičiamasi informacija apie valstybių narių pajamas iš palūkanų, padės kovoti su mokesčių vengimu.

„Šiandien įvyko esminis proveržis ES mokesčių politikoje, ir buvo žengtas reikšmingas žingsnis mūsų bendroje kovoje su mokesčių vengimu.

Valstybės narės, po šešerių sunkių diskusijų metų, formaliai priėmė ES santaupų direktyvą. dėl palūkanų, gautų iš taupymo pajamų, apmokestinimo. Šis įvykis – dėl kurio ES lyderiai sutarė praeitą savaitę – yra itin svarbus dėl kelių priežasčių. Visų pirma, jo dėka bus ženkliai sustiprintas vienas pagrindinių mokesčių skaidrumo užtikrinimo instrumentų ES“, - savo kalboje Briuselyje teigė A.Šemeta.

Anot jo, įsigaliojus direktyvai bus užlopytos spragos, kuriomis naudodavosi vengiantieji mokesčių. Eurokomisaras tikino, kad ES nenukrypsta nuo gero mokesčių valdymo.

„Galiausiai, šios dienos sprendimas reiškia, kad mes nenukrypstame nuo kurso ir liekame pasauliniais lyderiais gero mokesčių valdymo srityje. Modifikuotoji Santaupų direktyva tampa ES įstatyminės struktūros dalimi, įgyvendinant naujus pasaulinius automatinio informacijos apsikeitimo standartus“, - tikino A.Šemeta.

Pasak jo, vien šia direktyva nebus apsiribota.

„Dedu viltis, kad spartus susitarimas dėl Administracinio bendradarbiavimo direktyvos užfiksuos itin platų automatinio informacijos apsikeitimo taikymą tarp valstybių narių. Tai dar vienas svarbus instrumentas, siekiant kiek įmanoma didesnio mokesčių skaidrumo Europoje“, - tikino eurokomisaras.

Šiuo metu 26 ES narės jau naudojasi automatinio apsikeitimo bankų informacija sistema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.