„Fitch“ sumažino Rusijos kompanijų ir bankų perspektyvas

Tarptautinė agentūra „Fitch“ sumažino kai kurių Rusijos kompanijų ir bankų reitingų perspektyvą iki „neigiamos“. Sumažintos penkiolikos Rusijos bankų ir devynių kompanijų reitingų perspektyvos, teigiama „Fitch“ tinklapyje.

Nuo stabilios į neigiamą sumažintos devynių Rusijos kompanijų reitingų perspektyvos, tarp jų – ir „Gazprom“.<br>AP nuotr.
Nuo stabilios į neigiamą sumažintos devynių Rusijos kompanijų reitingų perspektyvos, tarp jų – ir „Gazprom“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 3:39 AM

Į bankų sąrašą pateko Rusijos „Sberbank“ ir keletas jo antrinių struktūrų, „Vnešneekonombank“ ir antrinės struktūros, „Globeksbank“, „Sviaz-bank“, „Gazprombank“, „Rosbank“, „Rosselchozbank“, „Rosagrolizing“, „Deltakredit“, „Alfa-Bank“, taip pat „Citibank“, „Reiffasenbank“, „Nordea bank“, „Credit Agricole CIB“. Nuo stabilios į neigiamą sumažintos devynių Rusijos kompanijų reitingų perspektyvos, tarp jų – „Atomenergoprom“, „Gazprom“, „Gazprom neft“, „Lukoil“ „Rushidro“ ir kitos.

Kaip pastebi „Fitch“, sprendimas pakeisti reitingo perspektyvą priimtas dėl galimo JAV ir ES Rusijai paskelbtų sankcijų poveikio.

Kiek anksčiau „Fitch“ ir kita garsi reitingų agentūra – „Standard & Poor's“ – sumažino ilgalaikių Rusijos reitingų užsienio ir nacionaline valiuta perspektyvą iš stabilios į neigiamą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.