„Lietuvos draudimą“ gali įsigyti dabartinis jo darbuotojas

 Tuo metu „Lietuvos draudimas“ pranešė, kad pastaruoju metu viešojoje erdvėje periodiškai pasirodanti informacija apie RSA svarstomus vienos ar kelių įmonių Baltijos šalyse pardavimo scenarijus, yra oficialiai nepatvirtinta, o komentarai šia tema – spekuliatyvaus pobūdžio.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-03-26 09:05, atnaujinta 2018-02-15 03:04

RSA savo finansų patarėju pasirinko JAV banką „JP Morgan“. Tarp potencialių pirkėjų tikimasi sulaukti investicinių fondų, draudimo kompanijų.

Eversus.lt šaltiniai teigia, kad, pavyzdžiui, „Lietuvos draudimo“ potencialių pirkėjų sąraše gali būti ir vienas iš „Lietuvos draudimo“ vadovų – Darius Nedzinskas.

Jis yra valdybos narys ir Verslo klientų departamento direktorius. 2009 metų vasarą Nedzinskas pasitraukė iš „VP grupės“, labai sėkmingai pardavęs savo akcijas.

Dabar jis šiuos milijonus investuoja. Rinkos analitikai skaičiuoja, kad „Lietuvos draudimo“ apytiksli vertė gali suktis apie 100 mln. eurų (345,28 mln. litų).

Parduoti dalį savo įmonių RSA nusprendė po to, kai Airijoje dėl nesąžiningų darbuotojų kaltės patyrė didelių finansinių nuostolių.

 Tuo metu „Lietuvos draudimas“ pranešė, kad pastaruoju metu viešojoje erdvėje periodiškai pasirodanti informacija apie RSA svarstomus vienos ar kelių įmonių Baltijos šalyse pardavimo scenarijus, yra oficialiai nepatvirtinta, o komentarai šia tema – spekuliatyvaus pobūdžio.

Londono biržoje listinguojama RSA nėra oficialiai paskelbusi savo planų įmonių Baltijos šalyse atžvilgiu, todėl „Lietuvos draudimas“ paragino šalies rinkos dalyvius susilaikyti nuo skubotų situacijos vertinimų.

„Vasario pabaigoje pristatydama savo 2013 metų finansinius ir verslo peržiūros rezultatus, viena didžiausių pasaulyje draudimo bendrovių, „Lietuvos draudimo“ akcininkė, „RSA Group“ paskelbė, kad siekdama sustiprinti finansinį kapitalą, suformavo grupės branduolį, kuris apima didžiąją Britaniją ir Airiją, Skandinaviją, Kanadą ir Lotynų Ameriką. Mūsų akcininkai pasilieka galimybę vidutiniu laikotarpiu priimti sprendimus dėl verslo kitose šalyse, bet jie bus daromi atsižvelgiant į naudą grupei ir gali būti įvairūs.

Jokių oficialių sprendimų dėl pardavimo sandorių RSA šiuo metu nėra paskelbusi, todėl kalbas apie jai priklausančių bendrovių ateitį Baltijos šalyse reikia vertinti, kaip išankstinius ir gana spekuliatyvius svarstymus“, – teigia Laimonas Devyžis, „Lietuvos draudimo“ Finansų departamento direktorius.

Anot įmonės, RSA planai, susiję su finansinio kapitalo stiprinimu, neturi įtakos „Lietuvos draudimo“ kasdieniam darbui. „Lietuvos draudimo“ finansiniai rezultatai, audituotais duomenimis, 2013 metais buvo stabilūs, pelnas iš tiesioginės veiklos – augantis, pati bendrovė kaip ir ankstesniais metais, dirbo pelningai.

Bendrovės finansinė padėtis yra tvirta ir stabili, o jos turima mokumo atsarga, sudaranti 170 mln. litų, net du su puse karto viršija būtinąją mokumo atsargą, kuri turėtų būti 69 mln. litų. 2013 metais „Lietuvos draudimas“ uždirbo 34 mln. litų pelno iš draudimo veiklos, tai yra 45 proc. daugiau nei 2012 metais.

Bendras „Lietuvos draudimo“ pelnas 2013 metais buvo 40 mln. litų, jis dėl sumažėjusios grąžos iš investicijų yra mažesnis nei 2012 metais. Bendrovės pasirašytos draudimo įmokos pernai padidėjo 7,9 proc., užimama rinkos dalis siekė 31,4 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.