H&M įgavo pagreitį: kas dvi savaites - po parduotuvę

Iki metų pabaigos – septynios H&M parduotuvės per visą Lietuvą. Netrukus, šį šeštadienį, bus atidarytas šio tinklo flagmanas prekybos centre „GO9“. Po poros savaičių H&M įkurtuves švęs prekybos centre „Ozas“, o rudenį pirkėjų lauks prekybos vietos Šiauliuose ir Panevėžyje. Jei viskas eisis pagal planą, galėsime džiaugtis, kad aplenkėme latvius ir estus, mat iki šių metų pabaigos Estijoje ir Latvijoje H&M turėtų veikti po šešias parduotuves.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

2014-03-28 07:16, atnaujinta 2018-02-15 01:31

Apskritai H&M siekia kasmet savo tinklą išplėsti 10-15 procentų. Šiemet pirmosios parduotuvės bus atidarytos Filipinuose, Australijoje ir Indijoje.

„Turint omenyje, kad į Lietuvą atėjome pernai rudenį, iki šių metų pabaigos įrengti septynias parduotuves – tikrai spartu. Taip susidėliojo, kad Lietuvoje mūsų tinklo parduotuvių daugiausia – čia mums sekasi surasti tinkamas vietas prekybai. Šiauliuose atidarysime parduotuvę ne dėl ko kito, o todėl, kad čia radome patinkančias patalpas. Jei to, ko ieškome, nerandame, verčiau laukiame, kol atsiras“, - lrytas.lt pasakojo H&M viešųjų ryšių vadovė Baltijos šalyse ir Suomijoje Tiina Miettinen.

Nors netoliese „GO9“ dar pora prekybos centrų, šis pasirinktas būtent dėl didelio ploto. Čia H&M priklauso kone 3 tūkst. kvadratinių metrų per tris aukštus.

Naujausioje parduotuvėje dirbs 50 žmonių, o jos vedėja – iš Londono grįžusi lietuvė. „Ji seniai sakė – kai H&M ateis į Lietuvą, aš grįšiu. Ta moteris mūsų tinkle dirba nuo 2005-ųjų, pradėjusi kaip pardavimų konsultantė“, - kalbėjo T.Miettinen.

Darbuotojų kolektyvas surinktas ir parduotuvei „Ozo“ prekybos centre.

Nors Šiauliuose ir Panevėžyje H&M prekybos taškai atsidarys rudenį, jiems žmonių jau dairomasi. Kaip sakė T.Miettinen, ieškoma energingų, motyvuotų, nebijančių darbo.

Šio prekybos tinklo negąsdina kalbos apie Šiaulių ir Panevėžio sunkumus. „Jei netikėtume, kad mums pavyks, parduotuvių ten neatidarytume, - tvirtino pašnekovė. - Iki šiol dirbti Lietuvoje buvo lengva: buvo paprasta rasti darbuotojus, patalpas, o klientai vertina mūsų kolekcijas“.

Ji tikina, kad į kurią H&M parduotuvę užeisite – Klaipėdoje ar kur Katare – 80 proc. asortimento bus tas pats. Kiek labiau skirsis tik šiauriau ir piečiau esančių parduotuvių pasiūla. Vis dėlto 150 H&M parduotuvių pasaulyje – tarp jų ir naujasis prekybos taškas „GO9“ – tam tikrais atvejais turės tokių kolekcijų, kurių kitur nerasite.

Daugiau nuotraukų iš H&M žiūrėkite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu