“Lufthansa“ pilotai rengiasi trijų dienų streikui

Didžiausios Vokietijos oro linijų bendrovės „Lufthansa“ pilotai nuo balandžio 1-osios vidurnakčio Lietuvos laiku pradės trijų dienų trukmės streiką. Apie tai pranešė pilotus vienijanti profesinė sąjunga. Streikuoti ketinama dėl darbo sąlygų bei atlyginimų – dėl šio darbuotojų žingsnio greičiausiai bus atšaukti šimtai skrydžių. Apie tai informavo naujienų agentūra BBC.

„Lufthansa“ pilotai nuo balandžio 1-osios vidurnakčio pradės trijų dienų streiką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lufthansa“ pilotai nuo balandžio 1-osios vidurnakčio pradės trijų dienų streiką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 29, 2014, 11:54 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:46 AM

Manoma, kad darbuotojų veiksmai paveiks keleivinius maršrutus visuose Vokietijos oro uostuose, krovininius „Lufthansa Cargo“ skrydžius ir pigių skrydžių oro linijų bendrovės „Germanwings“ darbą.

Jeigu ketinimai streikuoti bus patvirtinti, tai bus jau trečioji akcija, neigiamai paveiksianti Frankfurto oro uostą per pastarąsias šešias savaites.

„Lufthansa“ valdyba ragina pilotus vienijančią profesinę sąjungą „Vereinigung Cockpit“ tęsti derybas dėl personalo darbo sąlygų kaip galima greičiau.

„Visiems geranoriškai dalyvaujant derybose streiko galėtume išvengti“, – kalbėjo „Lufthansa“ personalo valdybos skyriaus vadovė Bettina Volkens.

Bendrovė pranešė, jog imsis bet kokių galimų veiksmų, kad tik sumažintų galimą neigiamą streiko poveikį keleiviams.

Tačiau „Lufthansa“ vis dėlto oficialiai įspėja: „Atsiprašome, tačiau balandžio 2-4 dienomis mes greičiausiai negalėsime visų keleivių sėkmingai nuskraidinti jų maršruto kryptimi“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.