Link teisės aktų ranką ties tik sulaukę Rusijos ekspertų išvadų

Lietuvos Veterinarijos tarnyba tik po

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:53 PM

Pasak tarnybos atstovės Jurgitos Savickaitės, kai Kazachstano, Baltarusijos ir Rusijos specialistai nurodys, kas konkrečiai netinka Rusijos veterinarijos tarnybai („Rosselchoznadzor“), tuomet bus galima imtis veiksmų.

„Veiksmų planas bus aiškus tada, kai turėsime audito ataskaitą - kai bus aišku, ar reikia keisti kokius nors teisės aktus, įvesti papildomą kontrolę ar panašiai", - sakė J.Savickaitė.

Bendrovių, per kurių šaldytuvų sandėlius į Muitų sąjungos šalis uždrausta eksportuoti šaldytą produkciją, vadovai nėra linkę komentuoti dabartinės situacijos.

Nuo komentarų susilaikė ir „Girtekos“ grupės įmonės „Terminal LT“ vadovas Algis Alasevičius, ir „Klaipėdos Smeltės“ direktorius Rimantas Juška.

„Atvažiuoja inspektoriai, dirba savo darbą. Dedame skaičius ant stalo, žiūrime, kas yra mūsų veiksmuose teisinga ar neteisinga ir tada žiūrėsim, koks tas veiksmų planas“, - sakė R.Juška.

Pasak jo, šiuo metu „Klaipėdos Smeltės“ sandėliai užpildyti, tačiau dalį krovinių bendrovė dar gali priimti.

„Jeigu kryptis jau yra paskirta, mes dar kažkokį kiekį galim priimti. Yra sulėtėję apsisukimai, bet dar kažkiek galima. Bet yra informuoti ir siuntėjai apie esamą situaciją, kiekvienas sprendžiame savo problemas“, - aiškino jis.

Tačiau paklaustas, ar partneriai dėl draudimo pradėjo rinktis Latvijos arba Estijos uostus, jis komentuoti atsisakė: „Be komentarų“.

Lietuvoje Muitų sąjungos inspektoriai lankosi kovo 31 - balandžio 4 dienomis.

Draudimas jau paralyžiavo trijų Klaipėdos terminalų veiklą - „Klaipėdos Smeltės“ ir „VPA Logistics“, „Girtekos“ grupės įmonės „Terminal LT“ - juose įstrigo dešimtimis milijonų dolerių vertinami kroviniai, o jų siuntėjai jau ieško kitų uostų, kad galėtų vežti šaldytus produktus į Rytus.

Lietuvoje iš viso yra 20 sandėlių- šaldytuvų, 7 iš jų veikia veikia Klaipėdos uoste, dar 2 - Klaipėdos rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.