Maisto sandėlius naršo ekspertai iš Baltarusijos

Darbą Lietuvoje

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 10:36 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:06 AM

„Turime atvykusius šešis ekspertus: vienas iš Kazachstano, du iš Baltarusijos. Sudarysime dvi grupes, ir jie aplankys visus sandėlius, kurie turi teisę vežti į Muitų sąjungą. Tokių sandėlių turime 17. Sandėliai prie gamyklų nebus tikrinami“, - LRT radijui pirmadienį sakė J.Milius.

Jo teigimu, prieš porą mėnesių Lietuvoje lankėsi Baltarusijos ekspertai, tačiau jie jokių pastabų neturėjo.

Pasak J.Miliaus, kyla diskusijų, ar Lietuva gali atsakyti už trečiųjų šalių išrašytus dokumentus ir pasitikėti jais.

„Nėra paprasta atsakyti už kitos valstybės krovinį, nes mes jų neatidarome, tik apžiūrime iš išorės. Kada gausime pastabas, jeigu prireiks, keisime procedūras, keisime teisės aktus - esame lankstūs“, - sakė J.Milius.

Jo teigimu, Rusijai pritaikius laikinus apribojimus trims Lietuvos įmonėms, jos negali vežti krovinių į Baltarusiją ir Kazachstaną.

Draudimas jau paralyžiavo trijų Klaipėdos terminalų veiklą - juose įstrigo dešimtimis milijonų dolerių vertinami kroviniai, o jų siuntėjai jau ieško kitų uostų, kad galėtų vežti šaldytus produktus į Rytus.

„Derėsimės, prašysime kuo greičiau, nes verslas patiria didelius nuostolius. Stengsimės, kad sprendimai būtų priimami žymiai greičiau.

Apribojimai trim sandėliams bus taikomi visą laiką ir mes negalėsime iš jų leisti produkcijos. Apie nuostolius geriau galėtų pasakyti verslas. Tačiau kiek aš žinau, ypatingai du sandėliai - „Klaipėdos Smeltės“ ir „VPA Logistics“ - per metus abu po beveik 200 tūkst. tonų nugabendavo gyvūninės kilmės produktų krovinių į Muitų Sąjungą“, - sakė Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas. 

„Aišku, tai jiems yra dideli nuostoliai“, - pridūrė J.Milius. 

Lietuvoje iš viso yra 20 sandėlių-šaldytuvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.