Į Klaipėdos uostą jau plaukia milžiniškas kranas

Į Klaipėdos uostą atplukdomas didžiulių gabaritų STS („Ship-to-Shore“) tipo kranas. Kovo 31-ąją iš Suomijos išplukdytas krovinys bendrovę „Klaipėdos Smeltė“ turėtų pasiekti balandžio trečiadienio rytą. Daugiau nei tūkstantį tonų sveriantis įrenginys, kurio aukštis pakelta strėle siekia apie 115 metrų, skirtas pakrauti ir iškrauti jūrinius konteinerius į laivus-konteinervežius. Tokie kranai naudojami aptarnauti post–panamax dydžio laivus. Apie 25 mln. litų kainavęs pirkinys – vienas svarbiausių būsimo regioninio konteinerių paskirstymo centro komponentų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 1, 2014, 3:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:16 PM

„Klaipėdos uoste konteinerių krova auga bene sparčiausiai, todėl gerinamos sąlygos priimti didesnius konteinervežius mums leidžia žengti į naują kokybinį lygį. 2014 sausį–vasarį konteinerių perkrauta trečdaliu daugiau nei tuo pačiu metu pernai, augimo tendencijos prognozuojamos ir toliau“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direktorius Arvydas Vaitkus.

Bendrovė „Klaipėdos Smeltė“ iš viso planuoja turėti tris STS tipo kranus, pirmasis jų atgabentas pernai rudenį, trečiasis Klaipėdą turėtų pasiekti vasaros pradžioje.

Planuojama, kad „Klaipėdos Smeltė“ klientė – laivybos kompanija „Mediterranean Shipping Company“ jau šį pavasarį atsiųs į Klaipėdos uostą pirmuosius okeaninius konteinervežius, sujungsiančius Lietuvą su kitais kontinentais tiesiogiai, nenaudojant tarpinių konteinerių perkrovimo uostų.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovų teigimu, konteinerių krova – ta sritis, kur Klaipėdos uosto vardas ir prestižas jau dabar yra aukštas.

„Tokį jį pasiekti padėjo jau dešimtmetį konteinerių krovą Klaipėdos uoste vystantis Klaipėdos konteinerių terminalas. 2013 metais Uosto direkcija baigė šio terminalo naudojamos 143a krantinės rekonstrukciją ir atvėrė naujas veiklos perspektyvas. Gerinti sąlygas konteinerių krovai ketiname ir toliau“, – teigė A. Vaitkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.