Lengvatos bendrovei „Bitė Lietuva“ kvepia įtartinai

Ukmergėje verda aistros dėl būsimo bendrovės „Bitė Lietuva“ klientų aptarnavimo centro (KAC). Vietos verslininkus ir politikus papiktino, kad rajono valdžia šiai įmonei žada sudaryti šiltnamio sąlygas, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Apr 4, 2014, 8:15 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:36 PM

Bendradarbiavimo ir patalpų nuomos sutartis tarp Ukmergės rajono savivaldybės ir bendrovės „Bitė Lietuva“ patvirtinti ketinama iki gegužės 1-osios, rašo „Lietuvos rytas“.

Tačiau šiuo metu ukmergiškiai įdėmiai nagrinėja, ką sutarė meras Vydas Paknys ir telekomunikacijų bendrovės generalinis direktorius Frederickas Williamas Hrenchukas.

Nuomos kaina – juokinga

Ketinimų protokole numatyta, kad naujajame centre per dvejus metus bendrovė planuoja sukurti nuo 50 iki 100 darbo vietų, o savivaldybė be jokio konkurso išnuomos patalpas – vieną buvusios jaunimo mokyklos Miškų gatvėje korpusų.

Šiame pastate „Bitė“ šeimininkaus ne mažiau kaip 10 metų, o nuomos kaina bus juokinga – 2,21 lito už kvadratinį metrą per mėnesį.

Maža to, šį mokestį įmonė pradės mokėti tik po ketverių naudojimosi patalpomis metų.

Taip pat savivaldybė įsipareigoja savo lėšomis renovuoti bendrovei suteikiamą pastatą, įrengti ne mažiau kaip dešimties automobilių stovėjimo aikštelę, atnaujinti teritorijos tvorą, įrengti papildomą gatvės apšvietimą nuo pastato iki artimiausios viešojo transporto stotelės.

Už savivaldybės pinigus ketinama ir tvarkyti pastato teritoriją, ir net apdrausti patalpas.

Kol bus įsteigtas naujasis KAC, savivaldybė leido bendrovei „Bitė Lietuva“ naudotis Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro patalpomis. Čia jau nuo vasario atrenkami ir mokomi darbuotojai.

Užtat bendrovės „Bitė Lietuva“ įsipareigojimų sąrašas – kur kas trumpesnis. Ji pažadėjo investuoti į savo centrą milijoną litų ir atiduoti Turizmo ir verslo informacijos centrui dešimt kompiuterių su pagrindine programine įranga.

Sąlygas prilygino labdarai

„Pirmasis įspūdis, kuris susidaro perskaičius ketinimų protokolą, – kad meras jį pasirašė su kokia našlaičių prieglauda. Tuomet tokią labdarą būtų galima pateisinti.

Sykiu ir nudžiugau. Jei rajono savivaldybė gali taip remti iškilius šalies verslo atstovus, tai kas tada laukia mūsų, smulkiųjų rajono verslininkų?

Vietos valdžia mus tiesiog turėtų kaip iš gausybės rago apipilti įvairiomis paslaugomis ir parama“, – juokavo Romas Pivoras, bendrovės „Roris ir Ko“ vadovas, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo narys.

Pasak jo, tokie vietos valdžios užmojai nustebino visus rajono verslininkus. Mat už tokią kainą čia neišsinuomosi net ir nešildomų sandėlių, o čia visas pastatas bus atiduotas įrengtas ir sutvarkytas.

„Kaip sakė jau velionis Julius Veselka, tik girtas indėnas galėjo pasirašyti tokį dokumentą, – kalbėjo R.Pivoras. – Visoms įmonėms sąlygos turi būti vienodos, nes visos kuria darbo vietas ir moka mokesčius valstybei.“

Sukruto ir politikai

Nepatenkinti ir nemažai Ukmergės rajono tarybos narių. Išplatintame pareiškime jie nurodo, jog tokio išskirtinio sumanymo paremti vieną verslo subjektą savivaldybės biudžeto lėšomis nebuvo per visą Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį.

„Tai ne tūkstančiai, tai šimtai tūkstančių litų.

O šių metų biudžete visam rajono verslui paremti skirta tik 20 tūkst. litų.

„Bitė Lietuva“ planuoja, bet neįsipareigoja Ukmergėje sukurti nuo 50 iki 100 darbo vietų.

Tarp 50 ar 100 yra 100 procentų paklaida. O kur yra pasakyta, kad čia bus įdarbinti tiktai ukmergiškiai?

Kiek savivaldybės biudžetui kainuos tokios išskirtinės sąlygos privačiam verslo subjektui?“ – klausiama politikų pareiškime.

Giriasi lankstumu

Užtat Ukmergės rajono meras V.Paknys tikino, kad bendrovės „Bitė Lietuva“ atėjimas į Ukmergę duos neabejotinos naudos.

„Tai, kad ši bendrovė iš daugelio savivaldybių pasirinko būtent mus, rodo, jog esame lankstūs ir stengiamės sukurti patrauklias sąlygas investicijoms ir verslui Ukmergėje.

Jokių protekcijų ar išskaičiavimų čia nėra ir negali būti“, – sakė V.Paknys.

Anot mero, savivaldybė jau artimiausiu metu pati rodys iniciatyvą – kviesis verslininkų grupes ir supažindins juos su verslo ir investicijų galimybėmis mieste bei rajone.

Išsamią informaciją apie išnuomojamą turtą bei siūlomas verslo plėtros sąlygas rengiamasi pateikti ir savivaldybės interneto tinklalapyje.

„Norime sudaryti gerą įvaizdį ateinantiems dirbti į Ukmergę“, – teigė V.Paknys.

Patogu, nes netoli iki Vilniaus

Rūta Latinytė

Bendrovės „Bitė Lietuva“ atstovė

„Ukmergėje bus įrengtas ir atidarytas antrasis mūsų klientų aptarnavimo centras. Dabartinis KAC Vilniuje liks veikti ir toliau. Be to, dar steigiame su klientais dirbančių komandų padalinius Kaune ir Šiauliuose.

Įkurti KAC Ukmergėje nusprendėme apsvarstę nemažai alternatyvų, sąnaudos nebuvo vienintelis sprendimą lėmęs veiksnys. Pasirinkimą lėmė palankus miesto savivaldybės ir Darbo biržos požiūris bei noras bendradarbiauti, galimybės pritraukti lojalių, talentingų ir entuziastingų darbuotojų, patogus susisiekimas su Vilniumi.

Savivaldybė pasiūlė nuomotis patalpas, kurias planuojame savo lėšomis renovuoti. Ketiname investuoti apie milijoną litų ir sukurti iki 100 darbo vietų.“

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.