Už botulizmo skandalą - 250 tūkst. dolerių bauda

Naujosios Zelandijos pieno produkcijos gamintoja „Fonterra“ nubausta 300 tūkst. Naujosios Zelandijos dolerių (257 tūkst. JAV dolerių) bauda po to, kai ji sutiko su kaltinimais dėl visų keturių maisto saugumo reikalavimų pažeidimų. Apie tai informuoja BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2014, 11:24 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:30 PM

Vyriausybė iškėlė kaltinimus pieno produktų gamintojai, esą jos pieno produkcijos perdirbimas ir eksportas neatitiko numatytų standartų.

„Fonterra“ taip pat kaltinama nepranešusi tikrinimą atlikusiems pareigūnams apie savo susirūpinimą, kad vienas ar kitas pieno produktas nebuvo gaminamas pagal Rizikos valdymo programą, taip pat laiku neinformavo kompanijos generalinio direktoriaus apie tai, kad jos eksportuojama produkcija netinkama vartoti.

Tokie kaltinimai paskelbti netrukus po to, kai Prancūzijos maisto pramonės bendrovė „Danone“ padavė į teismą Naujosios Zelandijos „Fonterra“ dėl priverstinio kūdikių mišinukų atšaukimo. Dėl šių produktų atšaukimo kompanija teigia patyrusi šimtus milijonų dolerių nuostolių. „Danone“ naudoja „Fonterra“ ingredientus savo kūdikių mišinukų gamyboje.

Po šių nemalonių incidentų kokybės kontrolės procedūros sugriežtintos ir paspartintos.

Pernai dėl kompanijos klaidų buvo atšaukti pieno produktai visame pasaulyje, kai kurios šalys blokavo pieno produktus iš Naujosios Zelandijos, nors vėliau šių produktų tyrimai parodė, kad juose nerasta botulizmo bakterijų. Dėl botulizmo plitimo grėsmės daugelis šalių, įskaitant Kiniją, uždraudė pieno produkcijos iš Naujosios Zelandijos importą. Vėliau šis draudimas buvo atšauktas.

„Fonterra“ yra didžiausia pieno produkcijos gamintoja Naujojoje Zelandijoje, o ši yra didžiausia pieno produktų eksportuotoja pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.