Mėsos kainos traukiasi, bet saldumynai brangsta

Statistikos departamento duomenimis, kovą pramonės produkcijos kainos vidutiniškai padidėjo 0,4 proc.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 12:22 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:09 PM

Bendrąjį kainų pokytį praėjusį mėnesį labiausiai nulėmė 3,4 proc. padidėjusios chemikalų ir chemijos produktų kainos. 0,7 proc. pabrango maisto produktai. Bet 2,1 proc. atpigo gėrimai bei 1,2 proc. - guminiai ir plastikiniai gaminiai.

Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį beveik nepasikeitė, nes kai kurių rūšių produkcijos brangimą atsvėrė kitų rūšių produkcijos pigimas.

Labiausiai atpigo atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo (5,6 proc.) ir niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos gamybos (3,7 proc.) produkcija, o pabrango kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių gamybos (2,6 proc.) ir pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir farmacinių preparatų gamybos (2,3 proc.) produkcija.

Maisto produktai pabrango 1,1 procento, iš jų cukrus - 13,1, užgardai ir pagardai - 5,5 proc. Atpigo perdirbta ir konservuota mėsa - 2,4 proc., perdirbti ir konservuoti vaisiai ir daržovės - 1,7 proc.

Ne Lietuvos rinkoje parduotos pramonės produkcijos kainos per mėnesį padidėjo 0,8 proc. Labiausiai pabrango chemikalų ir chemijos produktų gamybos (3,7 proc.) drabužių siuvimo (3,2 proc.) produkcija, o atpigo atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo (5,1 proc.) ir pagrindinių metalų gamybos (3,3 proc.) produkcija.

Per metus visos gamintojų parduotos pramonės produkcijos kainos sumažėjo 4,3 proc., o neįskaitant rafinuotų naftos produktų, - 3,2 proc. Bendrajam metiniui kainų pokyčiui didžiausią įtaką turėjo (6,9 proc.) sumažėjusios rafinuotų naftos produktų gamybos produkcijos kainos ir (2,4 proc.) padidėjusios maisto produktų gamybos produkcijos kainos.

Labiausiai atpigo chemikalų ir chemijos produktų gamybos bei atliekų surinkimo, tvarkymo ir šalinimo, medžiagų atgavimo (po 13 proc.) produkcija, o pabrango tabako gaminių gamybos (12,9 proc.) ir vandens surinkimo, valymo ir tiekimo (6,5 proc.) produkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.