JAV bankai atsigavo, Europos - dar ne

Europos bankai vis dar atsilieka nuo JAV bankininkystės sektoriaus, kuris jau visiškai atsigavo po pasaulinės finansų krizės. Tokią nuomonę trečiadienį laikraščiui „Le Figaro“ išsakė banko „JPMorgan Chase“ generalinis direktorius Jamie Dimonas. Apie tai praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2014, 5:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:44 PM

„Pelnas gali svyruoti dėl daugelio priežasčių. Tačiau stebint paprastąsias akcijas ir įsiskolinimus, matome, kad Jungtinių Valstijų bankų sistema tvari, – kalbėjo stambiausio pagal turimus aktyvus JAV banko vadovas. – Dabar galime toliau (...) augti finansiškai ir kurti darbo vietas. Deja, Europa tokios laisvės dar neįgijo“.

Praėjus pusšeštų metų po „Lehman Brothers“ bankroto, šių metų kovo pabaigoje JAV federalinis atsargų bankas pranešė, kad didieji JAV bankai jau turi pakankamai kapitalo, kad atlaikytų galimą naują ekonomikos nuosmukį – 29 iš 30-ties pagrindinių regiono bankų įvykdė minimalius centrinės finansų institucijos reikalavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.