Parodos lankytojai aiškinsis, kiek šilumos suvartoja jų namas

„Siemens" arenoje balandžio 10-13 dienomis įvyksiančioje statybos ir interjero parodoje „Supernamai 2014“ išskirtinis Vilniaus miesto savivaldybės stendas, kuriame bus pristatomas interaktyvus pastatų šilumos suvartojimo žemėlapis.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Kairelytė

Apr 9, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:59 PM

Po parodos „Supernamai 2014“ stogu pirmą kartą suorganizuotose „Energetikos dienose“ sostinės savivaldybė vilniečiams suteikia unikalią galimybę tiesiogiai pamatyti, kiek šilumos suvartoja jų namas skirtingais šildymo sezonais, palyginti šiuos duomenis su kaimyniniais daugiabučiais ir sužinoti, kaip sumažinti sąskaitas už šildymą.

Kiekvienas užsukęs į Vilniaus stendą galės savarankiškai interaktyviai savo daugiabučiui įdiegti energiją taupančias priemones ir vizualiai pamatyti, ne tik kaip tokiu atveju keistųsi jo daugiabučio išvaizda, bet kaip kistų vidaus patalpų temperatūra, anglies dvideginio kiekis bei išlaidos šildymui.

“Raginame gyventojus patiems rūpintis savo būstu ir rodyti iniciatyvą. Nes nuo Jūsų pačių pastangų priklauso, kokiame name gyvensite, kiek šilumos suvartosite ir kiek mokėsite už šildymą”, - tvirtina Vilniaus meras Artūras Zuokas. – Įdiegus bent vieną šilumos suvartojimą mažinančią priemonę – pakeitus langus ar duris, apšiltinus sienas/stogą ar sutvarkius šildymo, karšto vandens sistemas – šilumos suvartojimas mažėja 10 proc.”

Parodoje „Supernamai 2014“ taip pat pristatomos naujausios statybos, pastatų renovacijos, būsto įrengimo, aplinkos tvarkymo ir interjero įmonių paslaugos, moderniausios statybų technologijos bei produktai, sudarytos sąlygos naujiems komerciniams ryšiams užmegzti. Parodos akcentas – būsto renovavimas ir energijos taupymas.

Pagrindinės ekspozicijų temos: pastatų renovavimas ir statyba; statybinės konstrukcijos ir medžiagos; stogų dangos ir konstrukciniai elementai; termo ir hidroizoliacinės medžiagos bei jų tvirtinimo elementai; išorės ir vidaus apdaila; šildymas ir vėdinimas;  atsinaujinančios energetikos įranga; vandentiekio ir nuotekų sistemos, santechnika; elektros instaliacija ir elektrotechninė įranga; apskaitos įranga ir prietaisai; gaisrinės saugos ir kitokios apsaugos sistemos; statybiniai įrankiai ir įrengimai; mediniai pastatai ir gaminiai, interjero įrengimas; vartai, durys, langai; baseinai, saunos, pirtys; aplinkos tvarkymas ir mažosios architektūros elementai; projektavimas ir konsultacijos; kiti statybų produktai ir paslaugos.

Statybos ir interjero „Supernamai 2014“ paroda vyksta balandžio 10-13 d. Vilniuje, „Siemens arenoje“ ir gretimose lauko aikštelėse. Renginį organizuoja statybų žiniasklaidos kompanija „Super namai“. Oficialus parodos partneris – Vilniaus savivaldybė.

Įėjimas į parodą nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.