Rusams trūksta lietuviškos mėsos

Rusijos paskelbtas kiaulienos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:09 PM

„Skriaudžiami Rusijos vartotojai, ypač kalbant apie Karaliaučiaus sritį, kur mūsų produktai mėgiami ir vertinami. Dabar jie ten nepatenka ir žinome, kad mėsos kainos dėl to kyla. Bet kadangi politikams svarbiau kiti dalykai, todėl tas procesas ir vyksta. Ne tik mūsų pieno ir mėsos gamintojams yra problema, bet problema ir kitoje pusėje“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė Linas Linkevičius.

Anot jo, Rusijos veiksmai iškreipia rinką, todėl Europos Komisija, gindama šalių narių interesus, antradienį kreipėsi į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO) dėl netinkamai taikomų normatyvų ir teisės pažeidimų.

Ministro teigimu, šioje situacijoje dar kartą išryškėjo tam tikrų rinkų rizikos veiksniai.

„Viena yra palaikyti ekonominius ir prekybinius santykius su stabilia, prognozuojama rinka, ir yra, kaip matome, tokia situacija, kokią turime dabar. Tai yra mūsų verslui priminimas, kad prieš investuojant, prieš užmezgant kažkokius ryšius, reikia visa tai labai kruopščiai įvertinti“, - kalbėjo L.Linkevičius.

Pasak užsienio reikalų ministro, verslo prašoma pateikti prioritetines kryptis, kur jis norėtų plėsti veiklą, o ministerija savo ruožtu „darys viską“, kad padėtų užmegzti naujus kontaktus.

ES antradienį PPO inicijavo bylą prieš Rusiją dėl šios paskelbto embargo kiaulienos produktams iš bendrijos šalių. EK nurodo, kad Rusijos draudimai sumažino ES kiaulienos eksportą 25 procentais.

Sausio pabaigoje Lietuvoje dviejuose šernuose aptikus afrikinį kiaulių marą, Rusija iš karto uždraudė kiaulienos importą iš visos ES. Nuo praėjusio pirmadienio Rusija nebeįsileidžia bet kokių gatavų mėsos produktų su kiauliena iš Lietuvos ir Lenkijos, kur maras rastas vasario viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.