Vilniaus meras parodoje ieškojo inovacijų savo namams

Vilniaus meras norėtų, kad jo namai būtų ekonomiškesni ir ekologiškesni. 

Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

2014-04-10 18:05, atnaujinta 2018-02-14 18:07

„Kai statėme ir remontavome namą, buvo 1998-2000 metai. Per tą laikotarpį technologijos ženkliai nuėjo į priekį", - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas, pasvarstęs, kad jo namai yra „vidutiniškai“ išmanūs.

Naujų sprendimų būstui jis ieškojo parodoje „Supernamai 2014“ surengtoje po „Siemens“ arenos stogu: „Šiandien, ypač matant išmaniųjų namų technologiją, po tokių parodų kyla noras pasikviesti specialistus, kurie pasakytų, ką galima, padaryti, kad, pirmiausia, sumažintume išlaidas šildymui, elektrai. Norėčiau, kad namai taptų ekonomiškesni ir ekologiškesni“. 

Parodoje „Supernamai 2014“ pardavėjai, siūlo visko, ko reikia išmaniems, ir ne tik, namams - nuo vandentiekio ir nuotekų sistemų, atsinaujinančios energetikos įrangos iki dantų šepetėlių.

Lietuviai ir tingūs, ir turtingi

Po atviru dangumi savo produkciją demonstravę kubilais prekiaujančios įmonės atstovai tvirtino, kad lietuviai vis labiau atranda kubilus, nors iš pradžių jiems tai buvo neįprastas dalykas. 

„Sveikata tau“ vadovas Arūnas Baranauskas teigė, kad kubilo kaina priklauso labiau ne nuo medžiagų, iš kurių jis pagamintas, formos, bet nuo kubilo aksesuarų. Jiems priskiriamos kubiluose įdiegtos vandens, oro masažo sistemos, apšvietimas.

„Lietuviai perka pačius brangius kubilus su visais aksesuarais“, - juokėsi A.Baranauskas.   Baltoje palapinėje per dvidešimt krosnių pirkėjams eksponuojantis firmos „Antakmenė“ savininkas Darius-Jonas Uloza parodos lankytojams mėgino įsiūlyti kieto kuro krosneles - esą jos universalesnės nei tradiciniai židiniai: „Vakarų Europoje, ypač Skandinavijos šalyse krosnelės yra labiau naudojamos. Židinys tiesiog kainuoja brangiau“, - pasakojo jis, rodydamas į devynis tūkstančius litų kainuojančią krosnelę.

Parodoje „Supernamai 2014“ pristatomos naujausios statybos, pastatų renovacijos, būsto įrengimo, aplinkos tvarkymo ir interjero įmonių paslaugos, moderniausios statybų technologijos bei produktai, sudarytos sąlygos naujiems komerciniams ryšiams užmegzti. Parodos akcentas – būsto renovavimas ir energijos taupymas.

Po parodos „Supernamai 2014“ stogu pirmą kartą suorganizuotose „Energetikos dienose“ sostinės savivaldybė vilniečiams suteikia unikalią galimybę tiesiogiai pamatyti, kiek šilumos suvartoja jų namas skirtingais šildymo sezonais, palyginti šiuos duomenis su kaimyniniais daugiabučiais ir sužinoti, kaip sumažinti sąskaitas už šildymą.

Statybos ir interjero „Supernamai 2014“ paroda vyksta balandžio 10-13 d. Vilniuje, „Siemens arenoje“ ir gretimose lauko aikštelėse. Renginį organizuoja statybų žiniasklaidos kompanija „Super namai“. Oficialus parodos partneris – Vilniaus savivaldybė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.