Siurprizas Lietuvai - geresnis skolinimosi reitingas

Tarptautinė reitingų agentūra

Pasak A.Butkevičiaus, sumažėjus skolos aptarnavimo išlaidoms likusios lėšos bus skirtos švietimo sistemai, sveikatos apsaugai ar kitoms sritims finansuoti.<br>T.Bauro nuotr.
Pasak A.Butkevičiaus, sumažėjus skolos aptarnavimo išlaidoms likusios lėšos bus skirtos švietimo sistemai, sveikatos apsaugai ar kitoms sritims finansuoti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-04-15 12:38, atnaujinta 2018-02-14 16:06

„Žmogui tai reiškia, kad valstybės biudžete galėsime planuoti mažesnes išlaidas skolai aptarnauti. Pavyzdžiui, šiuo metu valstybės biudžeto išlaidose skolai aptarnauti yra numatyta 2,1 mlrd. litų.

Mažėjant skolos aptarnavimo išlaidoms mes tas lėšas galime nukreipti kitoms sritims finansuoti - švietimo sistemai, sveikatos apsaugai, kitoms sritims. Taip pat mes galime skolintis mažesnėmis palūkanomis ir jau tą pradėjome daryti anksčiau“, - sakė ministras pirmininkas.

Anot jo, Vyriausybės tikslas yra refinansuoti anksčiau didelėmis palūkanomis paimtas paskolas.

Premjeras taip pat teigė, kad skolinimosi reitingo pagerinimas rodo užsienio investuotojų pasitikėjimą šalies finansų rinka.

„Tai reiškia, kad mes kaip šalis esame tame kelyje, kai galime suteikti didesnes galimybes tiesioginių užsienio investicijų pritraukimui ir, svarbiausia, kad tai yra didžiulis pasitikėjimas mūsų finansų rinka“, - kalbėjo A.Butkevičius.

„Standard & Poors“, teigiamai vertindama Lietuvos ekonomikos perspektyvas bei pasiryžimą ir galimybes 2015 metais įsivesti eurą, praėjusią savaitę šalies ilgalaikio skolinimosi vietos bei užsienio valiuta reitingą padidino nuo BBB iki A-.

Paskutinį kartą A- ilgalaikio skolinimosi reitingą „Standard & Poors“ Lietuvai buvo suteikusi 2008 metų sausį, tačiau tų pačių metų spalį jį sumažino iki BBB+, o 2009-ųjų kovą - iki BBB.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.