Ūkio banko kreditoriai atsisakė teisių į „Hearts“

Ūkio banko kreditorių

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 16, 2014, 3:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:26 PM

Šis sprendimas leis pasiekti taikų susitarimą tarp klubo akcininkų ir kreditorių bei parduoti „Hearts“ valdančią bendrovę „Heart of Midlothian Plc“ investuotojui - BIDCO. Ūkio banko kreditoriai taip pat leido nurašyti dalį „Heart of Midlothian Plc“ suteiktos paskolos, kai tik bus galutinai susitarta dėl sandorio struktūros ir vertės.

„Sandoris su „Hearts“ klubo pirkėju mums yra labai reikšmingas keliais aspektais. Pirma, jis žymi banko aktyvų užsienyje realizavimo proceso pradžią. Antra, futbolo klubas Škotijoje yra emocijos, istorija, tradicijos ir gerbėjų armija, todėl mes džiaugiamės, kad problemą pavyko išspręsti taikiu būdu - esu tikras, kad šis sprendimas bus labai palankiai įvertintas vietos žiniasklaidoje ir bendruomenėje.

Trečia, mes neturėjome jokių galimybių atgauti visos paskolų sumos, ir tai rodo, kad buvę banko vadovai ir savininkai vadovavosi labai neapgalvota investavimo ir kreditavimo strategija“, - sakė BAB Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

Ūkio bankui už paskolas yra įkeista 29,9 proc. „Hearts“ klubo valdančios bendrovės akcijų. Kontrolinį akcijų paketą valdo Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG), kuriai taip pat yra iškelta bankroto byla. ŪBIG kreditoriai sandoriui su BIDCO pritarė balandžio 7 dieną vykusiame kreditorių susirinkime.

Klubą valdančios bendrovės skolos Ūkio bankui siekia 61,6 mln. litų.

Ūkio banko kreditorių komitetą sudaro 7 nariai - 5 VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ atstovai, bendrovės „Lifodas“ atstovas ir darbuotojams atstovaujantis buvęs banko Tarptautinių mokėjimų departamento direktorius Šarūnas Kraujalis.

Bendra bankrutuojančio Ūkio banko kreditorių finansinių reikalavimų suma siekia 1 438 870 762 litus. Didžiausią finansinių reikalavimų dalį sudaro įsipareigojimai antrosios eilės kreditoriui VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ - jo reikalavimų vertė viršija 801 mln. litų.

Kauno apygardos teismas bankroto bylą Ūkio bankui iškėlė 2013 metų gegužės 2 dieną. Nutartis įsiteisėjo birželio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.