Vietoj krūvos padangų – šiuolaikiškas kempingas

Jonavos gatvėje esantis

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2014, 1:51 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:39 PM

Ji pasieks Neries upę, ir tuo bus galima pasinaudoti pasiūlant kempinge apsistojantiems turistams įvairių vandens pramogų. Tokie kempingo plėtros planai tapo realūs Kauno miesto tarybos kolegijai šią savaitę patvirtinus teritorijos detalųjį planą.

„Anksčiau dabartinio kempingo vietoje buvo apleistas plotas su krūva padangų. Išsprendus visas kliūtis, gimė idėja šioje vietoje įrengti pagrindinį Kauno kempingą. Žinoma, Kaune dar yra modernus Lampėdžių kempingas, tačiau Jonavos gatvėje, šioje vaizdingoje vietoje, perspektyvos kempingo plėtrai kur kas didesnės ir geresnės.

Tikiu, kad, įvykdžius pirmojo etapo planą, kempingą būtų galima plėsti prie Neries upės ir ten teikti daugiau paslaugų. Pavyzdžiui, nuomoti baidares ar dviračius ir įvairiapusiškiau išnaudoti paties kempingo infrastruktūrą bei paslaugų sferą. Tam šioje vietoje yra tinkamos visos gamtines ir geografinės sąlygos, o kolegijoje patvirtintas detalusis sklypo planas kaip tik ir leidžia išplėsti šią teritoriją“, - sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak Kauno kempingo projekto vadovo Vito Lendraičio, pradėjus antrąjį kempingo plėtros etapą, beveik 2 hektarų plotą užimanti kempingo teritorija pasieks Neries upę. Pakrantėje būtų suformuota prieplauka, tinkama vandens turizmo plėtrai.

„Prieplaukoje būtų galima įrengti baidarių, valčių nuomos punktus, tad kempingo gyventojai galėtų nuplaukti, tarkime, iki Kulautuvos.

Dabartinė kempingo teritorija siekia beveik 90 arų, o ją praplėtus iki Neries, plotas užimtų kone 2 hektarus. Tilptų aktyvaus poilsio, rekreacijos, sveikatingumo zonos su vaikų žaidimo aikštelėmis, lauko treniruokliais, stacionaria laužaviete bei stacionariais turistiniais namukais. Dalis teritorijos būtų palikta palapinių miesteliui, krepšinio aikštelėms ir kitiems infrastruktūriniams objektams. Visai realu, jog, užsitikrinus finansavimą, kempingo plėtros darbai prasidės jau kitąmet“, - ateities planus dėstė V.Lendraitis.

Kol kas tebetęsiami Kauno kempingo pirmojo plėtros etapo darbai. Nuo metų pradžios kempingo teritorijoje plušantys statybininkai jau įrengė lauko vandentiekį, lietaus lauko nuotakyną, kanalizaciją, naftos gaudyklę, išvedžiojo elektros kabelius. Taip pat įrengta moderni virtuvė su visa reikalinga įranga. Gretimuose korpusuose jau yra dušai, skalbyklos, tualetas, kuris pritaikytas ir neįgaliesiems stovyklautojams.

Kaip teigia miesto savivaldybės vyriausiasis specialistas Arnoldas Bukelis, prie kempingo jau pastatytas ir vienas svarbesnių įrenginių - nuo Jonavos gatvės sklindantį triukšmą sugerianti akustinė sienelė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.