Žmonės atranda alternatyvą užsidariusiems banko skyriams

Lietuvos paštas skaičiuoja, kad per šiuos metus vietinių pinigų perlaidų išsiųsta daugiau nei dvigubai daugiau, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2013-aisiais. Tokiems rezultatams daugiausia įtakos turėjo augęs „PayPost“ skyrių skaičius bei mažėjantis bankų klientų aptarnavimo tinklas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-17 16:47, atnaujinta 2018-02-14 13:21

„Pastebime tendenciją, kad vis daugiau gyventojų pinigų perlaidą renkasi kaip alternatyvą mokėjimo nurodymui (pavedimui) per banką. Dar prieš metus net 80 proc. vietinių pinigų perlaidų buvo su pristatymu gavėjui asmeniškai. Šiandien situacija kardinaliai pasikeitusi – net 60 proc. visų vietinių perlaidų yra bankinio mokėjimo pavedimo atitikmuo“, – sakė Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Pasak jos, per metus daugiau nei dvigubai išaugusiam vietinių perlaidų skaičiui įtakos taip pat turėjo iki 185 skyrių išplėstas finansinių paslaugų tinklas „PayPost“. Kai kuriuose miestuose paštai ir „PayPost“ skyriai yra kone vienintelė vieta, kur gyventojai gali pasinaudoti įvairiomis finansinėmis paslaugomis.

Augantį vietinių perlaidų populiarumą lemia ir mažėjantis įvairių bankų skyrių skaičius – šalies bankai orientuojasi į klientų aptarnavimą elektroninėje erdvėje, todėl palaipsniui mažina klientų aptarnavimo vietų.

Vietines perlaidas kaip alternatyvą mokėjimo nurodymui atranda ne tik gyventojai, bet ir smulkusis verslas. Palankesnė paslaugų kainodara verslininkus finansinių operacijų vieta skatina rinkti paštus arba „PayPost“ skyrius.

Siunčiant pinigus perlaida siuntėjui nebūtina turėti sąskaitą banke, o išmokant pinigų perlaidą pinigai gali būti pervesti į gavėjo sąskaitą arba išmokėti grynaisiais pašte ar „PayPost“ skyriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.